Teatre Tantarantana
Sales:
Baixos 22: 107 persones
Àtic 22: 40 persones
El Teatre Tantarantana incorpora l’accessibilitat dins la seva programació amb funcions adaptades amb audiodescripció, subtitulació, interpretació en llengua de signes, so amplificat i bucle magnètic. Tots els espectacles de la Sala Baixos 22 comptaran amb so amplificat i bucle magnètic a partir de la segona setmana de representació. En les funcions accessibles les localitats són sense numerar.
- Canal oficial de venta d'entrades
- Compra 100% segura
- Métode de pagament:
Targeta de dèbit i crèdit
La història del Teatre Tantarantana
El nostre viatge comença el 1992 quan per la manca d’espais per representar els seus espectacles, Julio Álvarez i Víctor Suañez, antics membres de la històrica companyia de teatre infantil grup U de Cuc, van decidir obrir una petita sala, que va agafar el nom del carrer on estava ubicada, Tantarantana i es va convertir a la tercera sala de la ciutat de Barcelona que presentava espectacles enfocats als més petits.
Des de llavors fins ara, la sala ha experimentat diverses etapes com ara la creació al carrer Tantarantana d’un espai de 140 m2 amb un aforament de 60-80 espectadors i destinat a la representació d’espectacles infantils. La programació es va centrar en espectacles de titelles, majoritàriament de producció pròpia i acompanyades de propostes afins principalment de la ciutat. En consolidar-se la programació familiar, es va presentar la possibilitat de programar espectacles per a públic adult.
El 1996 les dues programacions estaven tan consolidades que la sala del Born es va quedar petita i el Tantarantana es va traslladar a la seva ubicació actual al carrer Flores del barri del Raval, un edifici que havia allotjat diferents tipologies de negocis, la més recordada una fàbrica de paraigües . És en aquesta seu on el Tantarantana comença també a produir espectacles de teatre per a adults.
El 2011 vam començar el nostre projecte de teatre comunitari PI(E)CE, i el 2014 el nostre projecte de companyies en residència El Cicló.
També el 2014 vam obrir la sala Atic22 per donar cabuda a propostes escèniques que demanen un espai més versàtil i proper al públic, i amb ella neix l’Associació Àtic amb l’objectiu d’impulsar projectes de recerca, creació, experimentació, formació, noves escenes i creació de públics.
L’any 2017 vam rebre la consideració de Fàbrica de Creació per part de l’Ajuntament de Barcelona gràcies al bagatge dels projectes comunitaris, de suport a la creació i de formació en què feia anys que treballàvem més enllà de l’exhibició.
El Teatre Tantarantana és un espai de gestió privada amb ajuts públics del Ministeri de Cultura, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona. Des del 1993 és membre de la Xarxa de Teatres Alternatius, associació dinamitzadora de diferents agents de l’escena contemporània a nivell estatal on s’engloben un total de 40 sales privades de 14 comunitats autònomes. També és membre d’ADETCA (Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya) que engloba 45 empreses del sector privat dedicades a la producció, l’exhibició i la distribució teatral.
Amb més de 25 anys d’història, la sala continua intentant aportar cada temporada la seva particular visió de les arts escèniques com a transformadores de la societat, tant des de les produccions i coproduccions, que avui ja en sumen més de seixanta (consulta l’històric aquí), com des dels projectes teatrals orientats a lacció social i comunitària.