Tot el que necessites per anar al teatre

Li Diuen Mar (Primer Moviment, Segon Moviment)

Li Diuen Mar (Primer Moviment, Segon Moviment)

Li Diuen Mar (Primer Moviment, Segon Moviment) és una peça escènica que és resultat d’un intens treball de vuit mesos amb adolescents i gent gran produït pel Teatre Tantarantana dins del projecte Tantajove, amb direcció escènica i coreografia de la Constanza Brncic, dramatúrgia i textos de l’Albert Tola a partir dels textos dels participants i música del Nuno Rebelo (projecte PIECE). Aquest treball de creació col·lectiva proposa una espectacle amb més de 80 persones en escena al voltant de temes que han anat emergint al llarg de la creació de la peça: tot de formes de viatge (intern i extern) basades en les vivències íntimes, socials i polítiques dels participants.

PI(E)CE Projecte Intergeneracional de Creació Escènica inicia les seves primeres passes el 2011, impulsat i produït pel teatre Tantarantana de Barcelona, en el marc de la seva línia d’acció dedicada als joves Tantajove. En la seva primera edició es tractava d’un taller de creació escènica dirigit a joves del Raval realitzat fora de l’horari escolar. En les tres edicions següents s’incorpora gent gran del barri i es comença a treballar als instituts públics de la zona, en horari lectiu i en col·laboració amb l’equip docent dels centres. El resultat és una experiència artística i social que propicia dinàmiques d’escolta i de reflexió al voltant dels processos d’aprenentatge, del lloc i la funció de l’art i, en definitiva, al voltant de l’entorn social, polític i econòmic de les persones implicades. A través de la paraula i del moviment, a través de la trobada entre persones de diverses edats, procedències i llengües proposem una immersió en un procés de creació a l’hora íntim i col·lectiu: el resultat es presenta al teatre, que obre les seves portes a altres públics, a altres mirades.

En el projecte d’enguany, s’ha aconseguit reunir un gran nombre de participants de totes les edats i procedències, i també coordinar diverses institucions educatives, culturals i socials. Joves i professors dels Instituts Milà i Fontanals i Consell de Cent, així com de l’espai per a joves Habitació1418 (CCCB-MACBA), avis i àvies convocats amb l’ajuda de TotRaval i de la Fundació Arrels i un cor del projecte Clavé XXI (Palau de la Música Catalana), s’hi han ajuntat per crear un treball escènic singular, sota la direcció de la Constanza Brncic, amb els textos (a partir dels originals dels participants) i la dramatúrgia de l’Albert Tola i la música del Nuno Rebelo. Li diuen mar (Primer Moviment, Segon Moviment) és el títol que sorgeix d’aquest procés, un títol que fa referència als viatges íntims i als col·lectius.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració