TEATRE DE PROXIMITAT

Les propostes més estimulants dels teatres de proximitat de Barcelona

Els millors espectacles seleccionats per la redacció de TeatreBarcelona

Redacció

Les sales de proximitat ens fan vibrar: pràcticament sents respirar els actors, es crea un ambient molt especial, i és on es poden trobar els muntatges més singulars, arriscats i amb cares noves.

En aquesta selecció trobaràs els muntatges més estimulants que de les sales que no passen el centenar de localitats. 

Llegat al Teatre Akadèmia

Llegat és el nou espectacle d’Aka Teatro (A.K.A. Also Known As, Scratch), amb dramatúrgia de Daniel J. Meyer i direcció de Montse Rodríguez Clusella. Àngels Gonyalons encapçala el repartiment d’aquesta comèdia agredolça. Un últim viatge d’un jove amb la seva mare, i dels primers passos d’una nova relació d’aquest fill amb un amant.

La màquina Hamlet a la Sala Atrium

La màquina Hamlet és un dels textos més icònics del teatre contemporani europeu. 10 anys després de Hamlet de Shakespeare, Projecte Ingenu s’enfronta a la seva versió postdramàtica: la de Heiner Müller.

Batec al Maldà

Dones, cendres, música… i una bona sopa d’all. Batec és una espectacle musical de proximitat, una proposta de la companyia Calajo amb direcció de Marc Vilavella. Amb Candela Díaz Sanz, Gracia Fernández i Antonio Zarco.

El alimento de las moscas a la Sala Fènix

A El alimento de las moscas se’ns proposa entrar en la ment d’un assassí per les escletxes que l’art teatral amb majúscula ens ofereix, una obra que pot ser una experiència, demolidora, fosca i no obstant això plena de bellesa, la que aflora del fons dels abismes.

Memòria a La Badabadoc

Memòria és un muntatge teatral autobiogràfic, una òpera prima creada i protagonitzada per l’actriu Anna Gonzalvo que presenta un monòleg de narrativa femenina, delicada i commovedora. El públic s’embarca en un viatge teatral que connecta dos països, dues èpoques i dues dones, mare i filla, des de la contemporaneïtat fins a una època fosca marcada per la dictadura a l’Argentina. Un joc escènic que desafia les barreres del temps i la distància.

 

17 esbossos des de la foscor al Teatre Tantarantana 

17 esbossos des de la foscor és una versió lliure del clàssic de Schintzler La ronda en una posada en escena en què Paula BlancoBabou Cham i Junyi Sun interpreten 10 personatges en un gran repte actoral.

 

Tot fent Pigmalió a la Sala Versus Glòries

La Lloll va quedar marcada pel primer cop que va veure Audrey Hepburn a My Fair Lady. Aram torna el pols tens i constant entre la florista Eliza i el professor Higgins. A Tot fent Pigmalió l’actriu compta amb la complicitat de Manel Barceló per rememorar les grans escenes de text de la parella protagonista, però també les seves cançons del musical.

 

Déjà-Vu al Teatre Eòlia

Déjà vu, inspirat en el dia del naixement de l’autor i director Martí Torras Mayneris, és un exercici personal d’escriptura inconscient, sobre com poderosament absurda pot ser la nostra ment i com de tragicòmica pot ser la nostra vida, segons les decisions que una mare va haver de fer a contracor.

La muda a l’Antic Teatre

La Muda escrita i interpretada per Marina Guiu i dirigida per Raquel Arnaiz i Marina Guiu, és una peça d’autoficció que aborda l’abús sexual infantil, la no legitimació d’una mateixa com a supervivent de violència sexual i la impossibilitat de ser una dona feliç en un sistema patriarcal.

 

Pruna al Centre de les Arts Lliures

Prunaés un espectacle del Col·lectiu Nins sobre els abusos infantils. El text escrit per Queralt Riera, a partir d’una idea de Laura Calvet, va rebre el Premi Adrià Gual de Teatre 2019, impulsat per l’Institut del Teatre.

La nit just abans dels boscos a Dau al Sec

Una nova versió del text de Bernard-Marie Koltès: La nit just abans dels boscos, sobre la solitud, la desesperació i la recerca de significat. Un acte d’amor a les relacions humanes, a l’ésser com a punt de conflicte i de salvació. AmbPilar Sánchez, dirigida per Pau Pascual.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!