Llatzer García proposa reflexionar sobre la violència al Tantarantana

Ruben Garcia

Look Back in Anger, coneguda a casa nostra com Amb la ràbia al cos, és una obra de teatre de John Osborne que es va estrenar el 1956. L’obra, tota una revolció del teatre britànic, explica la història d’un triangle amoros entre una parella, en Jimmy Porter i la Allison, i la seva amiga, Helena Charles.

Ara Llàtzer García parteix de l’obra Osborne per crear i dirigir La meva violència, una adaptació lliure per la companyia Produït per H.I.I.I.T. La peça, protagonitzada per Laura Daza, Marta Ossó, Sergi Torrecillas i Roger Torns, se centra en unes persones violentades pel seu entorn i que no saben com gestionar la ràbia i la ira que senten dins seu, ja sigui per bloqueig mental, per por o perquè no saben cap a on ni cap aquè dirigir-les.

L’adaptació que ha fet García manté l’esperit del text original, irat i inconformista, amb uns personatges que es neguen a ser hipòcrites, a viure com zombis, personatges que prefereixen patir perquè en el patiment es reconeixen com a humans: “No és una versió, és un text nou inspirat en l’obra d’Osborne, del qual n’agafa l’essència, per parlar de persones que no volen o no saben adaptar-se a un món que cau a trossos, a un món que no se’n surt“.

Sempre he volgut fer el meu propi Look Back, però havia trobat ni el quan ni el com“, comenta el dramaturg que afirma que semore s’ha sentit influenciat pel text original de Osborne: “Sempre m’ha atret poderosament la fúria, la urgència i la poesia que desprèn l’obra. El seu personatge principal Jimmy Porter, és un dels més incòmodes, contradictoris i turmentats que haproduït la literatura dramàtica“.

La meva violència és el segon treball de Produït per H.I.I.I.T dins d’El Cicló, el Projecte de Suport a Creació de les Companyies en residència, i es podrà veure del 14 d’abril al 2 de maig a la sala Baixos 22 del Teatre Tantarantana. Més informació, imatges i entrades a:

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari