Tot el que necessites per anar al teatre

Vagas y maleantas

Vagas y maleantas

Vagas y Maleantas és una obra de teatre amb actuacions musicals que reflexiona sobre el paper de les dones a la història i a la història del nostre país fent servir el símil de la dona com a corista -sempre un pas enrere del protagonisme, omplint buits i donant precisió o simplement com a objecte de decoració- per acabar llençant una proposta: què passa si la solista som totes? Què passa si cantem totes alhora, cadascuna amb el seu propi registre, amb la seva pròpia veu?

SINOPSI

“Seran declaradas vagas y maleantas todas las que de cualquier manera perturbaren con su conducta la paz social o pusieran en peligro la tranquilidad pública”

Cora (anys 30), Coral (anys 50) Corina (anys 80) i Corette (anys 90) tenen moltes coses en comú: totes van ser coristes del Club Café Maravillas, totes van estar a punt de fer un concert com a solistes en aquest mateix club i totes van morir just quan estaven a punt de fer-lo perquè a totes els hi va caure un focus al cap. Quan es troben a la secció dels limbes dedicada a les Vagas Y Maleantas (el departament especial de l’inframón dedicat a aquells que van freqüentar locals poc recomanables però no per motius professionals) decideixen que han de trobar la manera de sortir d’allà. I la manera existeix: organitzar el concert que mai van poder celebrar en vida. Només els manca una cosa per dur a terme el seu pla: trobar una solista que estigui a l’alçada.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • actrius estupendes, sorprenent i una música i uns arranjaments estupendos!!!

  15/12/2016
 • Imprescindible si lo que quieres es pasar un buen rato y reir a carcajadas. Perdérsela si que es un delito!!

  22/11/2016
 • Fresca, comprometida, divertida, sorprendente. Las actrices están todas estupendas y la dirección es magnífica. Bueno, cuando vuelvan, no os la perdáis!

  12/01/2016
 • OBRA SUPER RECOMENDABLE!! LAS ACTRICES LO HACEN MUY BIEN Y DONDE TE SORPRENDEN CONTINUAMENTE. IDEAL!!

  28/12/2015
 • És una obra molt divertida i amb molt contingut.
  Combina actuacions musicals amb una crítica que comença essent sutil però a la que se li pot treure “molt suc” sobre el paper de la dona a la societat
  M’agrada perquè al hall ja donen pista del que et pots trobar a dins, i es tracta el tema de fprma molt original.
  El millor els tocs d’humor que combinen perfectament amb la música i el rerefons de l’obra
  Molt i molt recomanable per passar una estona divertidíssima!

  28/12/2015
 • IMPRESSIONANT

  Una obra super divertida i molt entretinguda. Et pots quedar amb què només és una obra amb actuacions musicals o també anar més a la profunditat i veure com parla del paper de la dona a partir d’unes interpretacions magistrals….”No te preocupes…és un bucle…ya te acostumbraràs” …més bucles com Vagas y maleantas voldria veure al teatre…m’han fascinat i….JO TAMBÉ SÓC VAGA I MALEANTA….Mágnífiques!

  27/12/2015
 • Un espectacle brillant. Un pun tendre i molt divertit, està molt ben lligat tant des del punt de vista dramatúrgic com musical i compta amb unes interpretacions excel·lents.

  27/12/2015
 • Tengo que admitir que disfrute. Pase un buen rato y me reí bastante. Pero decir solo eso no le haría justicia a Vagas y Maleantas. Como todo en esta vida no es perfecta, tiene sus defectos (pero que jodidamente maravillosos son los defectos). Pero lo que si que es… es valiente. Y arriesgada. Es una propuesta hecha con un par de ovarios. Y eso me encanto. Felicidades a todo el equipo. Da gusta saber y ver que hay personas con ganas de llevar propuestas como estas a los escenarios.

  27/12/2015
 • Gemma Peiró

  A mig camí entre un Festival del Humor i un de la Canción, us trobareu quatre actrius magnífiques i plenes d’energia amb un guió interestel·lar. Aneu a veure aquesta anada d’olla monumental, porfi plis!

  22/12/2015
 • Ens ha agradat molt, és una obra propera, divertida i desenfadada. Molt bén caracteritzades les diferents coristes, canten molt i molt bé. El guió és molt original. Actualment busco obres que em sorprenguin i aquesta és una bona opció. Moltes felicitats!

  18/12/2015
 • “Vagas y maleantas” és una peça que sap conjugar molt bé humor, crítica i molta música. Què més es pot demanar? Amb aquesta obra he pogut gaudir de 4 actrius meravelloses, i una pianista, que van presentant una esbojarrada història a riallades i enginy. Una idea molt original de la mà d’una interpretació sincera i un text brillant. Felicitats!

  24/11/2015
 • Genial proposta aquesta de donar veu a les coristes…i tant que la donen!! el treball vocal m’ha semblat espectacular.
  Idea original i missatge ben clar…i si ha arribat l’hora de donar un pas endavant i ser solistes? Teatre proper i compromés, molt entretingut! Els meus millors desitjos… que molta gent visiti el Café Maravillas!!

  17/11/2015
 • M’ha encantat! Una comèdia divertida que encomana el riure i que enamora amb les seves cançons. No us la podeu perdre, us atraparà des del primer moment!

  11/11/2015
 • La típica obra de teatre que vas a veure sense cap mena de pretensió i resulta ser una agradable i divertídissima sorpresa. Hi ha moments de l’obra que et venen ganes de sortir a escena a cantar i ballar. Molt recomenable!!!!!!

  11/11/2015
 • Veus increïbles, història molt original i divertida, gran direcció i fantàstiques interpretacions. Molt recomenable!

  11/11/2015
 • Desde el bajo presupuesto, una gran obra, musical, variete’s…..llamemos como quiera.
  Cantan muy bien, el piano suena muy bien, actúan super bien….no se….nos entusiasmo a todos los que fuimos. Un lugar muy chiquito para unas grandes actrices. Seguir así!!!!

  11/11/2015
 • Proposta molt original que sorprèn i atrapa des del primer moment. Grans interpretacions i grans veus. Una obra fresca, dinàmica, divertida de principi a fi. 100% recomanable.

  11/11/2015
 • Vam ser el passat dia 6 i erem 8, a tots ens va agradar molt aquesta obra, diferent, fresca, dinàmica, molt dinamica, quatre veus i una pianista, absolutament divertida. La recomano per perdre i passar una estona molt agradable.

  11/11/2015
 • M’ha encantat. Divertida, original i unes actriuasses imprescindibles que canten de meravella. En volem +

  11/11/2015
 • Divertit, interessant, reflexiu i amb 5 ACTRIUASSES que canten com cap. Tres dies després encara canto “es la ley de vagas y maleantas” i m’encantaria recuperar el “medley” de l’actualització de les cabareteres dels noranta! ANEU-HI!

  10/11/2015
 • Hebert Parodi

  Interessant idea de partida: quatre coristes de diferents èpoques atrapades al llimb. Què hi fan allà? Una mena de redempció mitjançant el treball per haver intentat ser solistes i renunciar al seu paper secundari de repetir els “wa, wa ,wa”, “dubi, dubi”… de les cançons. A partir d’aquí, intenten alliberar-se fent un darrer concert.
  La part musical funciona molt bé. No és fàcil conjugar “El ritmo de la noche” amb “Me gusta ser una zorra” i la jota-himne de “Vagas y maleantas” i la companyia se’n surt amb escreix. I tant de bé com funciona aquesta part posa més en evidència que l’altra (la seriosa, la dels bucles, la del treball voluntari) trenca el ritme i es fa una mica llarga.
  Crec que seria una aposta més interessant deixar-se anar i explotar del tot aquesta vena musical i còmica que tant bé saben interpretar, on destaca Cinta Moreno i la direcció musical de Cristina Martínez.

  08/11/2015
 • Ahir ens ho vam passar genial veient la obra!! Una mostra de talent fantàstic per part de totes les actrius!!
  100% recomenable!!!!!
  I unes grans veus!!

  08/11/2015
 • Professionalitat, talent i diversió; això és el que ofereixen aquestes dones. I és un plaer deixar-se endur per elles i pel seu art de compartir focus. Al món falten més secundàries tan imprescindibles com vosaltres.

  06/11/2015
 • Muy divertida. Fantásticas interpretaciones femeninas y grandes voces. Ideal para pasar un buen rato.

  03/11/2015
 • Muy divertida!!

  01/11/2015
Articles relacionats
La Barcelona més cabaretera

La Barcelona més cabaretera

14 novembre 2015

Humor, música, ball, ironia, clown, picardia, circ… A la cartellera barcelonina també hi ha lloc pel cabaret. VAGAS Y MALEANTAS: LA SOLISTA SOM TOTES! Quatre coristes del Club Café Maravillas […]