“Fam oculta” a la Plataforma I+D

Comunicació

Nova proposta del planter de joves actors de l’Escola Eòlia.

Fam Oculta és un text d’una forta càrrega poètica que ens parla dels darrers esforços de tres avis per viure segons els seus desitjos abans no sigui massa tard. Una reflexió sobre la vellesa i l’honestedat personal realitzada des de la perspectiva de tres actors joves.
Amb Fam Oculta s’estrena per primera vegada en català un text del poeta i dramaturg holandès Peer Wittenbols, àmpliament reconegut als Països Baixos però que gairebé mai ha vist estrenades les seves obres a Espanya.

Companyia Teatral Ignífuga

Neix de la trobada d’un grup de joves professionals del teatre interessats a portar a escena textos contemporanis poc coneguts al nostre país. La voluntat estètica de la companyia passa per una posada en escena visual on la paraula, tot i ser de gran importància, no és l’única protagonista.

TEATRE_BARCELONA_Fam_Oculta_Escola_Eolia

Sinopsi
Arribada l’evidència de la vellesa, Helena, esposa d’Ulenspiegel (que en altres temps fou un heroi nacional que s’enfrontà a la tirania de Felip II) necessita que el seu marit es relacioni amb ella d’igual manera que quan eren adolescents. Aquesta necessitat de la dona gran per sentir-se jove i apassionada sobrepassa a Ulenspigel que tan sols vol descansar i passar els darrers dies tranquil·lament. A la casa del matrimoni hi arriba un ancià Felip II amb la intenció d’enfrontar-se a Ulenspiegel en un combat final que l’ajudaria a recuperar la idea de l’heroïcitat perduda. Ulenspiegel, però, es nega a lluitar; és massa vell. Helena queda fascinada per l’aparent força i decisió de Felip II i decideix canviar l’apatia del seu marit per la joventut d’esperit del seu rival. Aquesta decisió ho canviarà tot.

L’autor: Peer Wittenbols (Bergen op Zoom, 1965)
És un dramaturg i poeta holandès. Ha estat el dramaturg resident al Toneelgroep Oostpool d’Arnhem. Ha escrit més de trenta obres de teatre i diversos llibres de poesia. Ha estat guardonat amb els següents premis: Taalunie Toneelschrijfprijs, Albert van Dalsum aanmoedigingsprijs i Van der Vies prijs. Va debutar en poesia amb Slaapschuld i fou nominat al premi C. Buddingh com a millor poeta novell holandès.

Plataforma I+D
Aquesta sala forma part de l’Escola d’Art Dramàtic Eòlia i està situada al carrer Bailén, 23, de Barcelona. És un espai acollidor que permet a companyies emergents presentar els seus primers espectacles i tenir un primer contacte amb els espectadors de cara a la futura distribució del muntatge.

(Text: Premsa Eòlia)

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!