La diversitat és l’eix de la 8a edició del Cítric, el cicle de cultura crítica i popular

Redacció

L’Ateneu Popular 9 Barris presenta, del 19 de febrer al 7 de maig,  la 8a edició del Cítric, el cicle de cultura crítica i popular que es consolida com a programació estable marca de la casa i aposta per projectes que generen reflexió i compromís a través de l’art.

L’edició d’enguany convida a reflexionar sobre les mirades cap a l’altre i a generar un diàleg a través de propostes escèniques que juguen amb l’acte de percebre la diversitat a través d’altres cossos, les identitats, les expressions artístiques, les dissidències… i fins i tot l’humor.

El Cítric, i també l’Ateneu en la seva totalitat, no defuig de la responsabilitat de la cultura de generar crítica i compromís a través de l’art. És per això que el cicle aposta per una programació plural on noms coneguts i propostes arriscades conviuen sota un mateix paraigües.

Quines propostes podràs veure al Cítríc 2022?

Meneo Disidente donarà el tret de sortida a la vuitena edició el dissabte 19 de febrer i és la unió de la banda performativa queer transfeministra Las Marikarmen i l’electroguarritrop de Missex, que mescla electrònica, pop, rap, ritmes tropicals amb lletres plenes d’ironia. Una festa perfomusical, transgressora i crítica, que comptarà amb moltes col·laboracions i sorpreses.

Las Marikarmen inauguraran la 8a edició del cicle a l’Ateneu Popular 9Barris

El dissabte 5 de març serà el torn de Bailes extraños, el resultat del treball que han desenvolupat José Maldonado i Rita Noutel: una recerca sobre mètodes d’improvisació i composició escènica mitjançant la utilització del cos, de l’espai i el so.

La cia. Los Galindos actuaran l’1 d’abril amb l’espectacle MDR Mort de Riure. Els pallassos han condemnat a un dels seus companys a la pena capital per aturar la propagació d’un virus letal, el Riure. Cerquen un lloc per dur a terme l’execució pública, un espai que els permetrà conviure amb la hilaritat des d’una percepció alliberada de prejudicis, sincera, aspra, pura i dura.

Una altra proposta, que aribarrà el 29 d’abril, és Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig és el nou espectacle de la cia. Col·lectiu que no salga de aquí i es podrà veure el 29 d’abril. A través del teatre documental, la performance, el conte de ciència-ficció i el freak show, la companyia parla de la vivència de les intersexualitats en primera persona i proposa la fundació d’un nou ordre allunyat dels esquemes rígidament duals que hem heretat.

La cloenda del Cítric anirà a càrrec de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, el 7 de maig. El músic vallesà, fundador de Dusminguet i ànima de La Troba Kung-fú, presentarà les cançons del seu últim disc, El ball i el plany, a ritme de rúmbia, la barreja entre rumba i cúmbia de la qual n’és codescobridor. Totes les propostes aniran acompanyades d’accions gratuïtes prèvies als espectacles, expandint la programació i barrejant nous formats.

Més informació, totes les entrades i imatges a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!