Tot el que necessites per anar al teatre

Souvenir

Souvenir

L’última proposta d’El Cicló de companyies d’aquesta temporada arriba de la companyia Arsènic Art Studio i proposa una reflexió sobre el turisme de masses encarada des de l’humor i fent servir diferents llenguatges teatrals, dirigida per Fèlix Pons.

SINOPSI

Tres trames que s’entrellacen. La primera: un director de teatre barceloní es tanca en una biblioteca de Berna per escriure una obra sobre el turisme. La segona: el propietari d’un dels últims videoclubs de Barcelona, cineasta amateur, es veu forçat a tancar el seu negoci per pressions immobiliàries. I la tercera: una sèrie de ciència ficció que transcorre l’any 2050, en una Barcelona distòpica dividida entre partidaris i detractors del turisme. Tres llenguatges escènics diferents: la conferència, que serveix per articular un discurs sobre el turisme en diferents etapes històriques; la fotonovel·la, on el que passa dins de la pantalla influeix en el què passa fora; i el teatre d’objectes per recrear escenes de ciència ficció. Tres punts de reflexió sobre el turisme: El paper d’una capital cultural històrica de la Mediterrània al segle XXI, la frontissa entre Àfrica i Europa i l’Europa del Sud com a “balneari” de l’Europa del Nord. I un tema d’actualitat del què parlar obertament, sense complexes i amb el distanciament que proporciona l’humor: la problemàtica del turisme de masses a Barcelona i les causes que se’n deriven.

Un viatge apassionant a través del turisme, la memòria i el cinema: Tours Stars Here.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Ahir vaig anar al Teatre de Ponent de Granollers a veure aquesta obra. Es tracta d’un text escrit per Fèlix Pons i que a la vegada interpreta. Tres temes entrellaçats, un director que s´en va a Berna a escriure una obra, un videoclub que ha de tancar per la pressió dels apartaments turístics i una série de ciència ficció que ens trasllada a l’any 2050, tots ells relacionats amb el turisme a Barcelona. Una posada en escena que combina el teatre d’objectes i la tecnologia audiovisual. La qualitat de les imatges és bastant deficient i a Paula Màlia que comparteix escenari amb Pons, li falta molt rodatge. Com a idea nova us aconsello anar a veure-la. A partir del 29 l’estrenen en el Tantarantana.

    25/05/2015
Articles relacionats
El teatre (també) qüestiona el model de ciutat

El teatre (també) qüestiona el model de ciutat

27 maig 2015

El model de ciutat aparador -més pensada per a ser visitada que habitada- que fa temps que critica el moviment veïnal de Barcelona, arriba als escenaris. Fèlix Pons presenta Souvenir […]