Neix CATBASUR el primer Festival Internacional de Teatre Unipersonal de Barcelona

Yolanda Toledano

De l’1 al 30 de desembre de 2019 la sala de teatre La Badabadoc presenta  CATBASUR, el primer Festival Internacional de Teatre Unipersonal de Barcelona, que s’emmarca en el 5è aniversari de la sala, i està recolzat per l’Ajuntament de Barcelona.

El festival ​​busca ser una plataforma de suport i promoció de la producció del teatre català i a més pretén vincular culturalment Catalunya i Amèrica del Sud, posant el focus a Buenos Aires en aquesta primera edició.

Aquest festival de caràcter únic a Barcelona, ​​vol ser un espai en el qual el teatre llatinoamericà i català puguin trobar-se per potenciar i intercanviar coneixements. A més de promocionar les creacions catalanes exportant internacionalment. CATBASUR pretén convertir-se en un pont entre artistes, companyies, obres, programadors i públics.

El festival tindrà una mostra internacional d’obres convidades i una secció oficial en què les obres a concurs competiran pel Premi del Jurat i el Premi del Públic.

A més de les obres, CATBASUR presentarà tallers, conferències i lectures dramatitzades.

SECCIÓ OFICIAL

Per a la secció oficial, un jurat format per professionals de l’àmbit del teatre, atorgarà el Premi del Jurat que consistirà en una residència a la sala de teatre Moscou a Buenos Aires. La companyia de guanyadora a més de presentar l’obra i assistir a conferències, tallers i visites culturals, serà programada a la sala de teatre La Badabadoc a la temporada 20-21. El premi del Públic consistirà en la programació de l’obra en la temporada 20-21 també a la sala La Badabadoc

La convocatòria per a la recepció d’obres ja està oberta i les companyies que vulguin participar en la secció oficial del festival poden enviar les seves propostes fins al 6 d’octubre a la pàgina web: https://www.labadabadoc-teatro.com/catbasur19-bases/

MOSTRA INTERNACIONAL

El certamen en la seva secció d’exhibició internacional, comptarà amb la representació de Per a mi sos bella, obra de la coneguda actriu argentina Paula Ransenberg que segueix omplint la popular sala argentina Timbre 4.

I  de El amante de los caballos, de la també argentina Ana Scannapieco que torna després de l’èxit de crítica i públic de la seva primera temporada.

Escrit per
Yolanda Toledano
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!