Tot el que necessites per anar al teatre

Fem (la llista de Lourdes)

Fem (la llista de Lourdes)

Fem (la llista de Lourdes) és un espectacle de Teatre Kaddish / Nozomi 700 que reflexiona sobre com les dones han estat tradicionalment excloses de la història, la història de l’art i l’art d’avantguarda.

 

Sinopsi

La Paula és una noia de 15 anys, que escriu, dibuixa i li agrada el teatre. Va venir al Kaddish i ens va preguntar… buscava referents… . Ens va dur el seu llibre de l’institut d’història de l’art. El varem mirar, però no hi varem trobar cap artista dona (la majoria eren homes morts !). Després varem fer la “Llista de Lourdes”, la llista d’artistes que apareixen al llibre “Últimes tendències artístiques” de Lourdes Cirlot, el llibre amb el que varem estudiar nosaltres. Allí varem trobar 247 artistes homes i només 15 dones. Com que tampoc servia, varem decidir fer un nou temari d’història de l’art de les avantguardes, especialment adreçat a la Paula.

El feminisme ha creat una presa de consciència de la opressió i ha creat una metodologia i una teoria. A partir d’aquestes, algunes dones artistes han iniciat una pràctica transformadora. Dones artistes disposades a desafiar la cultura patriarcal i les barreres de la religió. La presa de consciència i la reivindicació del propi cos es troba en el centre de l’allilberament i és, alhora, el suport de l’obra d’art creada, el llenç. La necessitat de pensar i actuar sobre la feminitat i la seva imatge, la sexualitat, la maternitat, els abusos i la violència de gènere, entre d’altre qüestions, conformen una pràctica artística radical, que constitueix, per si mateixa, una de les més trencadores avantguardes dels segles XX i XXI.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Ahir vaig estar al Tantarantana veient aquest espectacle de Teatre Kaddish / Nozomi 700 i tant de bo hagués fet cas a la meva intuïció i m’hagués quedat a casa. Com no sé com enquadrar-ho, diré que és una denúncia presentada a manera de performance sobre el feminisme. Que en aquest tema queda molt però molt per fer crec que és obvi i la majoria hi estem d’acord, però en la forma que se’ns presenta considero que està totalment fora de lloc. Entenc i respecto el treball d’investigació que han fet per recopilar dades, però a l’hora de plasmar-ho, falla per tot arreu, dispers, groller, poc creïble per una clara manca de rodatge de les intèrprets, gravacions de molt baixa qualitat i podria seguir … Em vaig avorrir molt i no vaig marxar perquè a l’estar assegut en una taula no podia fer-ho però ganes no em van faltar. Per oblidar.

    21/04/2019