Tot el que necessites per anar al teatre

Persones potencialment perilloses

Persones potencialment perilloses

La companyia H.I.I.I.T presenta Persones potencialment perilloses, una tragèdia contemporània a ritme de hip hop.

Sinopsi

El Negre és un gos potencialment perillós que ha mossegat la mà de la Raquel. L’Ismael, el germà de la Raquel, sacrifica el Negre sense consultar a ningú. Això comportarà un seguit de mentides que provocaran el desconcert dins el nucli familiar. Imaginem-nos un gos sacrificat en mig del bosc i privat de sepultura. Un gos potencialment perillós que no té l’oportunitat d’expressar-se i argumentar el seu enuig.

L’arma del feixisme és assenyalar l’estrany com a perillós per generar por i així poder oferir seguretat.  En aquesta obra veureu com un animal ens explica la història d’una mare que vol protegir els seus fills, un fill que no pot estimar i una filla que no coneix la veritat.  Veureu com l’exhumació d’un gos mort fa ressorgir la veritat d’una casa. L’obra a part de ser una ficció hiperrealista també és un concert de hip hop en directe. Les cançons funcionen com a contrapunt així com funciona el cor en la tragèdia. Aquestes cançons generen una relació metafòrica entre la ficció presentada i la realitat d’un país.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Victòria Oliveros Layola

    Una obra original que enganxa des del principi. A més, la posada en escena és molt sorprenent, cosa que ajuda a que l’espectador estigui molt més atent a tot el que succeeix sobre l’escenari. Els personatges estan molt defensats per l’elenc d’actors. Tots 4 treballen molt bé i ens mostren a uns personatges versemblants i que bé podrien existir en la nostra realitat. Un espectacle ambicios que combina teatre de text i rap en directe amb cançons interpretades amb força i caràcter per Laura Daza. Molt recomenable. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/09/06/persones-potencialment-perilloses/

    16/09/2019
  • Ahir vaig estar al Tantarantana que ja ha iniciat la nova temporada amb aquesta obra que forma part de El Cicló i que ens porta la Companyia Produït per H.I.I.I.T. i que ha escrit i dirigeix Roger Torns. Tot comença quan el gos d’una família mossega a la filla i el seu germà pren la decisió unilateral de sacrificar-lo de forma violenta ja que el considera un perill. Aquest fet fa que aflorin enveges, tensions i mentides que molts d’ells desconeixien en el si d’aquesta família formada per una mare vídua i protectora, un fill que no sap estimar i es veu obligat a tornar amb la seva mare i una filla que el seu únic interès és triomfar com a cantant i el noi d’aquesta que intenta mantenir-se al marge tot i que no ho aconsegueix. Torns ha sabut donar-li a aquest drama familiar, originalitat i dinamisme intercalant cançons a ritme de hip hop amb una encertades lletres al·lusives al tema. Una senzilla però atractiva escenografia per a unes interpretacions de notable per als quatre actors, Romina Cocca, Alex Sanz, Laura Daza i David López, tot i que destacaria Daza que ha compost la part musical i interpreta les cançons. Una molt bona proposta per iniciar la temporada, que no us deixarà indiferents.

    01/09/2019
Articles relacionats
El Tantarantana inaugura la nova temporada d’El Cicló amb ‘Persones potencialment perilloses’ de Roger Torns

El Tantarantana inaugura la nova temporada d’El Cicló amb ‘Persones potencialment perilloses’ de Roger Torns

28 agost 2019

El Teatre Tantarantana ha presentat en roda de premsa l’estrena de Persones potencialment perilloses de la Cia. Produït per H.I.I.I.T. (Hàbitat, Distància, Estrip-Tesi). Es tracta de la primera estrena de […]