Les 10 millors obres de teatre per nadons, infantil, familiar i juvenil de Barcelona

Ruben Garcia

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents franges d’edat! El teatre és un narrador de contes i d’històries que deixarà als petits i petits, i als qui són més grans també, clavats a la butaca!

A TeatreBarcelona et seleccionem cada més una llista d’algunes de les millors obres de teatre per a nens, nenes i famílies, sense oblidar-nos dels adolescents!

Índex:

Nadons (de 0 a 3 anys):

Titelles (de 3 a 12 anys):

Familiar (de 3 a 12 anys):

Juvenils (a partir de 13 anys):

Les millors obres de teatre infantil i familiar de Barcelona

Nadons (de 0 a 3 anys):

Cinemúsica és un espectacle especialment pensat per a nadons que repassa la història del cinema mut. Un viatge proper i familiar, pensat per compartir amb els més petits de casa amb l’objectiu de percebre sensacions a través dels sons, la imatge i el moviment.

Una instal·lació audiovisual que convida als més petits a viatjar pels quatre elements: l’aire, el foc, l’aigua i la terra. Una experiència on els nens i les nenes habiten des d’un altre lloc l’espai escènic ja que a més de fer aquest recorregut, al final ballen en una discoteca molt especial.

No tinc por és una experiència divertida i propera, on tots ens hi veurem reflectits. Una història que pretén ser un ajut pels més petits per aprendre a dormir i pels grans per acompanyar-los en aquesta difícil aventura. L’aventura d’anar a dormir. Una dolça història per descobrir tot el que té de bo la nit.

Titelles (de 3 a 12 anys):


El treball, l’esforç, l’amistat i el saber compartir són presents en aquesta versió que La Petita Brownie i Cia. fa de la faula La Cigala i la Formiga d’Isop. A diferència de la versió de La Fontaine (potser la més popular, on es castiga la despreocupació de la Cigala), la Petita Brownie, de la mateixa manera que Isop, opta per un final feliç.

Una de les millors companyies de titelles d’Europa presenta aquesta reflexió sobre l’amistat i la cooperació basada en el conte de La Rínxols d’or.

Una obra que reinventa el conte clàssic de La Ventafocs a través d’una protagonista vegetariana i rebel. Una tendra i educativa reflexió sobre la situació d’aquelles dones que un dia descobreixen que la seva vida no és el promès conte de fades, i sobre els estereotips de gènere, la llibertat, l’autonomia i la valentia.

Espectacles familiars (de 3 a 12 anys):

Amb La frenètica faula de la llebre i la tortuga la companyia La Trepa recupera una de les faules més conegudes d’Isop. Qui guanyarà la cursa: la qui va més ràpida o la qui es pren la vida amb més calma?

Una màgica història escrita per Sergi Pompermayer, amb direcció de David Selvas i Andreu Gallen, plena de contrastos on els joves protagonistes s’adonaran que la diferència els enriqueix i en la qual modernitat i tradició es troben per entendre’s i complementar-se. Valors com la passió per la música, els hàbits saludables, la superació i el respecte els acompanyaran en aquesta aventura.

La companyia Magatzem d’Ars presenta la seva particular versió musical d’aquest conte clàssic. A més, la funció matinal del 26 de març inclou un taller posterior de dansa on les criatures podran coneixeran i interactuar amb alguns personatges de l’espectacle!

Rock en familia presenta un espectacle per als amants del rock. Una festa per a gaudir amb la família, on, de la mà de l’ós Rosendo, realitzarem un divertit repàs a la història del rock i coneixerem la música i la història de grups com AC/DCMetallicaQueenRamonesLed Zeppelin, Iron Maiden o Nirvana.

Juvenils (a partir de 13 anys):

Un percussionista en viu i dotze joves ballarins de diferents països africans ens ofereixen un espectacle amb balls enèrgics i trepidants recomanat per a tots els públics.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari