DOS OBRES INTERCONNECTADES

‘[BLANK]’, una obra amb dues versions simultànies i interconnectades

La Fundació Joan Brossa i el Tantarantana estrenen en català ‘[Blank]’, la primera producció teatral en català basada en la peça homònima de la dramaturga britànica Alice Birch

Rubén Garcia Espelta

El Teatre Tantarantana i el Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa estrenaran [BLANK], una peça de la dramaturga britànica Alice Birch que es podrà veure als dos espais de manera simultània, en dues versions diferents que estan interconnectades a través de videotrucades. L’espectacle es podrà veure del 14 de febrer al 22 de març i comptarà amb les direccions de Roberto Romei i Marc Chornet, respectivament.

L’equip artístic de [BLANK]

Alice Birch, guionista de sèries d’èxit com Sucession i Normal people o la pel·lícula Lady Macbeth, proposa un text amb un centenar d’escenes que reflexionen sobre les desigualtats socials i retrata “els buits” de comunicació intergeneracional que existeix especialment en famílies en situació d’exclusió judicial. Davant la impossibilitat de veure totes les històries (es necessitarien més de 7 hores de funció), l’autora proposa als directors un joc experimental: “L’autora proposa que cada director esculli la seva pròpia dramatúrgia amb les escenes que vol representar”, explica Romei. La versió catalana, a diferència del que s’ha fet en altres espais europeus, aposta per fer-ho en dos espais separats que emfatitza la distància generacional i mostra diferents punts de vista: l’òptica més jove, al Tantarantana, i la perspectiva dels personatges adults, al Centre de les Arts Lliures. “Les escenes tenen sentit per si mateixes”, apunta Helena Tornero, encarregada de la traducció al català. Les dues peces tenen un 70% d’escenes úniques, i el 30% restant són les que es comparteixen per videotrucada.
Mentre que les generacions adultes se centre a sobreviure al sistema i la resiliència, les noves generacions mostraran més optimisme: “Malgrat estar marcades per l’herència dels seus progenitors, els seus protagonistes tenen la vida al davant i la necessitat de dialogar amb el seu futur”, explica Marc Chornet.

Els repartiments jove i adult de l’espectacle

Protagonitzada per Elena Fortuny, Laura López, Francesca Vadell, Dani Arrebola, Lea Torrents, Imèn Akandouch, Sònia Ninyerola i Jan Mediavilla, [BLANK]  es pot veure de manera autònoma, però veure-les juntes aporta una visió polièdrica dels punts de vista de les persones que conviuen en realitats d’alta complexitat.
Més informació, imatges i entrades a:
Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
  • Marta

    És una obra per pensar i donar-nos compte dels grans problemes q tenim en aquesta societat i ens ensenya que s’ha de demanar ajudar quan la necessitem. Em va agradar molt i li recomano a tothom que vagi a veure-la.

    Respondre
    15/02/2023
Enllaç copiat!