‘La revelació 1.0’ de Jorge Yamam-Serrano reflexiona sobre la figura dels whistleblowers al Tantarantana

Redacció

El Teatre Tantarantana estrena La revelació 1.0, un thriller tecnològic de teatre documental sobre la llibertat d’informació i les tècniques de control de la dissidència.

La sala ha presentat l’espectacle en roda de premsa, amb la presència del director de la sala Ferran Murillo, del dramaturg i director Jorge Yamam-Serrano i dels intèrprets Ruben Ametllé, Cristina Gamiz i Jordi Andújar. La companyia ha parlat del procés de recerca i creació, dels temes que aborda l’espectacle i del repte de convertir en espectacle material 100% real, i de l’actualitat que pren aquest muntatge en el context en què ens trobem.

Es tracta d’un obra de Jorge Yamam-Serrano que reflexiona sobre la llibertat d’expressió, el món digital, la censura o la crisi dels mitjans a través de la històries de tres reveladors o whistleblowers: Julian Assange, Chelsea Manning Eduard Snowden. Què faríeu si tinguéssiu accés, les 24 hores del dia i els set dies de la setmana, a un material classificat que demostrés l’abús, la corrupció i la il·legalitat tant del govern com de grans empreses?

En paraules del seu dramaturg i director, “moltes de les coses que diem ja les saps. Saps que ens espien i que molts continguts són censurats o modificats. Però és molt fort sentir-les dir als protagonistes reals dels fets, amb les dades concretes”.

La revelació 1.0 de Jorge Yamam-Serrano es podrà veure al Teatre Tantarantana del 14 de novembre del 1 de desembre.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!