Tot el que necessites per anar al teatre

Elefant terrible

Elefant terrible

Eric Balbàs i Roger Torns presenten Elefant terrible, un espectacle que que ha comptat amb la implicació d’un grup d’adolescents provinents de dos instituts: Moisès Broggi i Barri Besòs en el seu procés de creació.  Un espectacle de la Companyia El Eje, produït per H.I.I.I.T. 

Sinopsi

Ells s’imaginen a si mateixos molt grassos, obesos mòrbids, incrustats en un sofà amb unes ulleres de realitat virtual i amb un vestit complert que els permet endinsar-se sensorialment en múltiples mons ficticis. S’imaginen podent canviar de rol com qui canvia de canal, podent barrejar, per fi, el somni amb la realitat. Imaginen que poden tenir totes les possibilitats a l’abast, sense moure’s del sofà. Imaginen que de cop són el mateix. S’imaginen perduts enmig de la xarxa rizomàtica sense poder tornar, sense saber qui són ni perquè estan on estan. S’imaginen eternament perduts en un futur incert intentant retornar al passat, intentant recuperar allò que va fer que estiguem on estem.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Maria Carmen Alcázar Chacón

    Us la recomano molt, es tracta d’ una proposta molt original, amb un brillant treball dels dos actors i una escenografia sencilla però molt efectiva, a més de la il.luminació i el so, que ens feien entrar de ple al joc. Ens ho vam passar molt bé, llàstima que només estigui a la Beckett quatre dies, no us la perdeu!

    01/12/2017
  • Ahir a la Sala Beckett vaig estar veient aquesta obra escrita, dirigida i interpretada per Eric Balbas i Roger Torns. Inspirada en els videojocs i la realitat virtual, ha tingut un procés de creació de més d’un any i que ha comptat amb l’assessoria de joves adolescents de dos instituts de Barcelona. Ens parla d’uns joves que amb unes ulleres virtuals els permet introduir-se en un món fictici i que per fi poden barrejar el somni amb la realitat, però es troben perduts a la xarxa amb un futur incert i volen tornar al passat i recuperar el que realment som. Amb només un bagul com escenografia, els dos actors fan un excel·lent treball, histriònic en alguns moments, però que no desentona amb el tema. A mi com desconeixedor d’aquest món, m’ha descol·locat en diverses ocasions però entenc que a les persones que els agrada, especialment els joves, l’han gaudit i molt almenys així ho han demostrat amb llarguíssims aplaudiments. Fins diumenge dìa 3, es pot veure.

    01/12/2017