Tot el que necessites per anar al teatre

¿Qué fue de Andrés Villarosa?

¿Qué fue de Andrés Villarosa?

¿Qué fue de Andrés Villarosa? és un espectacle dirigit per March Rosich i protagonitzat per Oriol Genís . Un homenatge a la llegendària figura d’un cantant oblidat de varietés de la Barcelona dels anys 90.

Sinopsi

Si es fa una cerca a internet del nom d’Andrés Villarrosa, poques traces es poden trobar de la fugaç i rutilant carrera del cantant de varietés. Bé, de fet, no se’n troba cap. Enlloc es recorda el seu lema, “el cantante melódico del trémolo metódico”. Enlloc es troba documentat el seu pas pels envelats més tronats del país. Ni tampoc ha quedat registrada la fita que va ser el zenit de la seva carrera: els quinze gloriosos dies en què es va mimetitzar amb la pintoresca fauna de la Bodega Bohemia.

Així de fugaç va ser l’estrella. Però això no treu que, per als pocs que la van veure passar, la seva estela fos rutilant. Alguns diran que la seva figura va passar sense pena ni glòria perquè la Barcelona d’aparador dels 90 no era el millor escenari per a la nostàlgia. D’altres pensaran que ni en les circumstàncies més favorables el seu art hauria pogut triomfar. Però, sigui com sigui, Andrés Villarrosa encara viu entre nosaltres i es resisteix a l’oblit.

Ara que han passat més de vint anys, Andrés Villarrosa ha acabat anònimament confinat entre les quatre parets blanques d’una cambra moblada anodinament per Ikea. Però abans de desaparèixer, esborrat definitivament de la memòria, Andrés Villarrosa vol fer el seu cant de cigne particular. Ha tret el perruquí del calaix i les jaquetes llampants de l’armari, perquè tornin a veure la llum del dia. I també ha desempolsat les cintes de cassette dels instrumentals de playback que el van acompanyar a les seves actuacions aparentment més memorables. D’aquesta manera, el respectable podrà tornar a sentir les cançons emblema que mai no el van fer famós, títols oblidables com Hermano, La canción del guau guau, Vaya chófer o Mambo Caracoles, que avui en la veu cada cop més tremolosa de l’artista per fi es tornaran… inoblidables.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Al Maldà s´em va escapar i avui a Terrats en Cultura / Coincidències l’he pogut recuperar a un terrat del Poble-sec. Dirigit per Marc Rosich, Oriol Genís ens explica que Andres Villarrosa és molt informal i que no és la primera vegada que no es presenta a un bolo, haurem d’esperar una estona a veure si arriba. Així comença Oriol Genís a endinsar-se en la vida d’aquest cantant de varietés que va estar durant molts anys a la famosa i ja no existent Bodega Bohèmia. Amb tot el bagatge d’aquest peculiar artista, casset, cintes, perruques, vestits, lluentons, va desgranant tot el repertori de cuplets que ell interpretava a quina mes divertida. He vist a l’Oriol Genís a tot tipus de personatges, còmics i dramàtics, però en aquesta faceta no el coneixia i puc assegurar que està genial. Un espectacle participatiu, super divertit per no parar de riure, que no sé si farà gira però si és així no us ho perdeu, val molt la pena.

    18/09/2017
Articles relacionats
Les 5 propostes teatrals del Tantarantana per aquest Nadal

Les 5 propostes teatrals del Tantarantana per aquest Nadal

10 desembre 2018

El Teatre Tantarantana, seguint la seva àmplia i interessant oferta teatral d’aquesta temporada, proposa per aquest Nadal cinc espectacles tan diferents com atractius per als diferents tipus de públics. Us […]