El Tantarantana estrena ‘Peggy Pickit ve el rostro de Dios’, una comèdia dramàtica i punyent

Redacció

El Tantarantana ja ha presentat en roda de premsa la seva nova estrena teatral. Es tracta de Peggy Pickit ve el rostro de Dios, una obra de Roland Schimmelpfenning que ha posat en escena la companyia madrilenya La Cantera. La traducció al castellà va a càrrec d’Albert Tola i es podrà veure del 15 de gener al 2 de febrer a la Sala Baixos 22.

L’obra explica la història de dues parelles que són amigues des de que estudiaven juntes la carrera de medicina. Porten sis anys sense veure’s i, en el moment en el qual intenten renovar els vincles d’amistat, van prenent consciència de l’abisme que ara els separa. Una comèdia fina i magnífica però també crua i vertadera que continua ressonant més enllà del seu final. El dramaturg alemany Roland Schimmelpfennig signa aquest text que oscil·la entre el vodevil estrident i la sàtira corrosiva per qüestionar les societats democràtiques liberals.

“El més bonic de Peggy Pickit és que es tracta d’una proposta d’aparença convencional que trenca les estructures del teatre convencional. És un text clarament contemporani, però també és molt accessible per a tota mena de públic”, ha explicat Jorge Sánchez, director de l’espectacle.

Per la seva banda, Albert Tola, traductor del text, ha explicat sobre l’autor: “Schimmelpfenning és l’autor alemany viu més representant. Ha escrit 43 peces teatrals i està en constant investigació formal. I Peggy Pickit és just del moment en què s’interessa per reprendre les estructures clàssiques i donar-los la volta. És atrevida, lúdica i s’emmarca dins el gènere de les carnisseries de saló o guerres de sofà, on una sèrie de personatges tancats en un espai i normalment amb alguna copa de més, acaben arribant a situacions molt límit”.

El muntatge, protagonitzat per Marta Cuenca, Mireia Gubianas, Marc Pujol i Toni Vives, es podrà veure a la Sala Baixos 22 del Teatre Tantarantana del 15 de gener fins el 2 de febrer.

Escrit per
Articles relacionats
Shakespeare a la fresca

Shakespeare a la fresca

Com cada estiu, Parking Shakespeare torna a omplir l’espiral del Parc de l’Estació del Nord amb teatre gratuït i a l’aire lliure. Del 3 al 28 de juliol, la companyia […]

Les engrunes del somni americà

Les engrunes del somni americà

Explica Sergi Pompermayer, que sempre ha tingut una relació especial, contradictòria amb el continent americà. Una relació que bascula entre l’amor i l’odi. Pel pare que venia d’allà i de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!