8 espectacles imprescindibles en clau llatinoamericana

Redacció

La cartellera de Barcelona s’ha omplert, darrerament, amb un bon conjunt d’obres amb un marcat caràcter llatinoamericà. Sigui per la direcció, la dramatúrgia o part del repartiment, aquí us oferim una selecció dels 8 espectacles imprescindibles que ara mateix artistes sud-americans estan enriquint la diversitat i el teixit cultural de la nostra ciutat.

4D òptic de Javier Daulte

Es tracta de la primera obra que l’argentí Javier Daulte va escriure, muntar i estrenar en llengua catalana abans que en castellà. Han passat 15 anys i, engrescat pel seu repartiment original, ha decidit tornar-la a fer. Una comèdia de ciència-ficció protagonitzada per Nora Navas, Jordi Rico, Sandra Monclús, Albert Triola i David Vert, entre d’altres.

El nombre dirigida per Daniel Veronese

Un altre dels directors argentins més reconeguts del moment, Daniel Veronese, adapta i dirigeix aquesta comèdia francesa de Mathieu Delaporte que parla sobre l’amistat i l’afecte entre les persones.

L’omissió de la família Coleman de Claudio Tolcachir

Un dels espectacles més aplaudits i representats dels últims temps, escrit i dirigit per l’argentí Claudio Tolcachir, es torna a estrenar, ara interpretat per actors i actrius catalans. Es tracta d’una comèdia dramàtica sobre una peculiar família disfuncional.

Mexicatas amb dramatúrgia de Sergi Belbel

Sergi Belbel firma la dramarturgia d’aquest espectacle, on vuit actrius mexicanes expliquen les seves experiències (individuals i col·lectives) en el seu exili per terres espanyoles i catalanes. I ho faran amb sentit de l’humor, però també algunes gotes de drama, cançons i un gran desplegament d’energia. Sota la direcció d’Antonio Calvo.

El declive de Nelson Valente

Escrita i dirigida per l’argentí Nelson Valente, es tracta d’una proposta que, a partir d’un realisme cru, aborda  interrogants i conflictes universals de l’ésser com el valor de la llibertat, el desgast propi de les relacions interpersonals o els mandats que s’acumulen al llarg d’una vida.

Kassandra de Sergio Blanco

L’autor franco-uruguaià Sergio Blanco, presenta aquest monòleg protagonitzat per Elisabet Casanovas i dirigit per Sergi Belbel, A partir de la figura mítica de Cassandra, construeix un joc de màscares fascinant per endinsar-se en el dolorós terreny de les violències silenciades. Blanco també estrena El bramido de Düsseldorf al Temporada Alta.

Cronología de las bestias de Lautaro Perotti

El director argentí Lautaro Perotti, fundador de Timbre 4, porta a escena la història d’una família que parteix d’una mentida protagonitzada per Carmen Machi. Una comèdia negra sobre l’engany i els límits del compromís humà amb les veritats alternatives.

El lento naufragio de la estética de Gonzalo Funes

L’actor i dramaturg argentí Gonzalo Funes escriu i protagonitza aquesta història que parla sobre l’autèntic naufragi que suposa no poder percebre la bellesa. Dirigeix Mai Rojas, nascut a Costa Rica.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!