El Tantarantana alberga ‘Bilderberg’, l’exclusiu club dels més poderosos del món

Redacció

El primer cop que Xavi Morató, autor i director del text, va sentir a parlar del Club Bilderberg va ser al 2009, l’existència d’un club que reuneix a 130 multimilionaris que conspiren sobre la destinació de el món li va semblar tan atractiva que poc després va escriure una història curta, la llavors del que serà l’obra actual. Fins al 31 de gener l’obra de Morató es podrà veure a l’Àtic 22 del Tantarantana.

Bilderberg ens proposa una reflexió sobre el capitalisme i convida als espectadors a assistir d’amagat a una d’aquestes ultraexclusives reunions on hi ha tres poderosos personatges parlant de les seves coses. “Es tracta de transmetre la sensació que el públic està espiant una reunió secreta, a la qual mai hagués pogut accedir“, comenta l’autor i director, i afegeix: “D’una banda havíem de reflectir aquesta sensació de luxe, de ser un lloc i unes circumstàncies molt especials i extraordinàries, i de l’altra ens interessava jugar amb un codi molt realista, ja que aquesta gent, per molt amunt que es trobin en l’escala social, no deixen de ser persones amb els seus problemes”. 

Quatre actors de la companyia Ostra 28, Joan Scufesis, Núria Florensa, Adrià Escudero, i el propi Morató representen Bilderberg sobre l’escenari: “És cert que en molts moments el meu personatge té una participació mínima i això em permetia estar fora i dirigir, però en aquells moments on he de portar el pes de l’acció, m’ho he muntat com bonament he pogut i a partir d’aquí he escoltat els consells dels actors, de la gent de l’equip i dels amics que han vingut a veure’ns mentre assajàvem”. 

Més informació, imatges i entrades a:

 

Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!