El Tantarantana alberga ‘Bilderberg’, l’exclusiu club dels més poderosos del món

Redacció

El primer cop que Xavi Morató, autor i director del text, va sentir a parlar del Club Bilderberg va ser al 2009, l’existència d’un club que reuneix a 130 multimilionaris que conspiren sobre la destinació de el món li va semblar tan atractiva que poc després va escriure una història curta, la llavors del que serà l’obra actual. Fins al 31 de gener l’obra de Morató es podrà veure a l’Àtic 22 del Tantarantana.

Bilderberg ens proposa una reflexió sobre el capitalisme i convida als espectadors a assistir d’amagat a una d’aquestes ultraexclusives reunions on hi ha tres poderosos personatges parlant de les seves coses. “Es tracta de transmetre la sensació que el públic està espiant una reunió secreta, a la qual mai hagués pogut accedir“, comenta l’autor i director, i afegeix: “D’una banda havíem de reflectir aquesta sensació de luxe, de ser un lloc i unes circumstàncies molt especials i extraordinàries, i de l’altra ens interessava jugar amb un codi molt realista, ja que aquesta gent, per molt amunt que es trobin en l’escala social, no deixen de ser persones amb els seus problemes”. 

Quatre actors de la companyia Ostra 28, Joan Scufesis, Núria Florensa, Adrià Escudero, i el propi Morató representen Bilderberg sobre l’escenari: “És cert que en molts moments el meu personatge té una participació mínima i això em permetia estar fora i dirigir, però en aquells moments on he de portar el pes de l’acció, m’ho he muntat com bonament he pogut i a partir d’aquí he escoltat els consells dels actors, de la gent de l’equip i dels amics que han vingut a veure’ns mentre assajàvem”. 

Més informació, imatges i entrades a:

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!