10 ANYS DE CULTURA CRÍTICA

El Cítric de l’Ateneu Popular 9Barris posa el focus en la memòria històrica

El Cítric de l’Ateneu Popular 9Barris és una programació marca de la casa, que vol donar espai a la cultura crítica i popular. Les propostes del cicle són més que un producte de consum: pretenen generar pensament crític i reflexiu.

Redacció

L’Ateneu presenta la desena edició del Cítric, un cicle que és una de les grans apostes de l’entitat, que el considera “el cor” de la seva programació. El Cítric és la perfecta trobada entre la cultura crítica i la cultura popular, una plataforma artística que busca anar més enllà del consum per generar un pensament crític i reflexiu a través de les arts escèniques.

“Tota la Història és història contemporània”, va dir l’historiador i filòsof italià Benedetto Croce. El Cítric ens convida a ser valents i sortir de la falsa dicotomia memòria-oblit, situant-se en una perspectiva de memòria-desafiament.

En la desena edició del festival la memòria històrica agafa el protagonisme, servint com a fil conductor de les diverses obres. Totes elles incentiven una mirada crítica cap al passat amb l’objectiu de comprendre millor el present.

Cítric 2024
Del 2 de febrer de 2024 al 16 de març de 2024

El Cítric de l’Ateneu Popular 9Barris arriba enguany a la seva 10a edició. És una programació marca de la casa, que es caracteritza per donar espai a la cultura crítica […]

Veure espectacles

El Cítric de l’Ateneu Popular 9Barris arriba enguany a la seva 10a edició. És una programació marca de la casa, que es caracteritza per donar espai a la cultura crítica […]

Veure espectacles

Els espectacles del Cítric 2024

Olvido Flores. Las maravillas de Júpiter

Després de l’èxit de La Reina del Arga, Estefanía de Paz Asín presenta aquesta nova proposta de teatre d’objectes per a tots els públics. La història, ambientada dins d’una caravana, és un homenatge a la memòria, centrada en aquelles persones oblidades a qui ningú va portar flors.

El mar: Visió d’uns nens que no l’han vist mai

Una delicada peça de teatre d’objectes de Xavier Bobés i Alberto Conejero basada en les redaccions d’uns nens que mai han vist el mar. Una visió innocent i pura que es converteix en una experiència única.

Dama Dictadura

La companyia Hermanas Picohueso presenta Dama Dictadura, un retrat de Carmen Polo, la dona de Francisco Franco. La proposta combina la realització en directe amb la creació d’escenaris en miniatura i material gràfic que apareix en pantalla.

Homenatge a Gata Cattana

Un homenatge a la cantant i poeta Gata Cattana, que va irrompre en el món del rap amb un discurs feminista per enfrontar-se al feixisme. Una expressió de llibertat a través de la música. La música com a eina de resistència i expressió.

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
‘Marceline’ torna a escena

‘Marceline’ torna a escena

Mig segle abans que el vídeo matés l’estrella de la ràdio en aquella cançó de The Buggles, l’arribada del cinema ja havia trencat el cor del qui per a molts […]

El muntatge i desmuntatge en un teatre

El muntatge i desmuntatge en un teatre

El mes de juliol que ve farà cinc anys de l’estrena absoluta de Renacimiento, la setena obra de La Tristura, que revisa la història de la democràcia espanyola i posa […]

El circ de vidre de Vivian Friedrich

El circ de vidre de Vivian Friedrich

Tots tenim records de la nostra infantesa. Vivian Friedrich, creadora alemanya que volta per Catalunya des de l’any 2007, té memòria de les copes i objectes de vidre que els […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!