GREC 2022

3 propostes del Grec que miren cap al futur

Redacció

La ficció ens serveix per fer possible, per un període de temps curt però poderós, realitats paral·leles. Aquest Grec ens proposa multiversos (el concepte per anomenar els universos alternatius que ara està més de moda que mai gràcies a les pel·lícules de Marvel) per imaginar i lluitar per un futur més sostenible, més inclusiu i més tolerant. Si t’interessa imaginar un món millor, aquestes són les teves propostes.

Un futur sostenible

Mallorca és un paradís terrenal. Si mai has posat un peu a les seves platges o t’has atansat a la seva cultura i la seva gastronomia, no podràs negar-ho. Però el paradís el dominen els turistes i la indústria turística. Aquesta proposta de Sergio Baos a cavall entre la road movie, el thriller i la tragicomèdia rural retrata amb molt d’humor la realitat dels mallorquins i mallorquines que estan a l’atur, que no s’han beneficiat del negoci turístic i que, en plena crisi, fan cua als bancs d’aliments.


Un futur inclusiu

Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig posa la lupa en la lletra i del col·lectiu LGTBIQ+ amb aquesta peça documental, que amb eines de l’autoficció i el freak show rastreja l’evolució del mite de l’hermafrodita des de la llegenda arcaica fins a les persones que l’encarnen en l’actualitat. Les anatomies intersexuals, les que disposen dels dos sexes alhora, prenen el protagonisme per desafiar i alterar l’ordre social establert. 


Un futur tolerant

En trànsit, proposta d’èxit internacional, es basa en la història personal d’Amir Reza Koohestani, un destacat creador iranià que per culpa d’un error burocràtic va quedar atrapat a la sala d’espera d’un aeroport alemany. Un no-lloc, uns llimbs administratius que el van inspirar per adaptar la novel·la En trànsit d’Anna Seghers sobre els refugiats que fugien de l’Alemanya nazi i s’amuntegaven a Marsella buscant un futur millor.

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Sant Andreu s’omple de dansa

Sant Andreu s’omple de dansa

Del 21 al 29 d’octubre el SAT! Teatre celebra la 19 edició del Festival Dansat, amb 7 espectacles que inclouen dansa contemporània, dansa teatre, danses urbanes, dansa clàssica i d’arrel. […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!