Un text crític contra el consumisme i l’utilitarisme, al Teatre Eòlia

Redacció

La companyia L’Absurda, capitanejada per Jordi Casado  estrena a partir del 22 d’abril: (in)Útil,  l’obra guanyadora de la Beca Odisseu 2020. 

Interpretada per Neus Soler i Paula Segura, l’espectacle neix d’una frustració compartida: La frustració de sentir-se inútil. “Tenia la necessitat de reflexionar sobre aquest concepte i això em va portar a reflexionar sobre la utilitat o inutilitat de les històries“, comenta Casado, i afegeix: “Reflexionem sobre la utilitat d’aquestes històries o mites, que són aquestes narracions que ens expliquen l’origen del món, els fenòmens que s’hi succeeixen, ens ajuden a donar sentit a totes aquelles coses que no entenem. Els mites ens proporcionen certeses, i les certeses són l’única cosa que ens protegeix contra el pànic“. 

La peça parteix de la història de l’Amèlia, una noia que s’adona de la multitud de coses sense servei que ha acumulat en un traster. Aquest fet li provocarà una crisi existencial que tindrà un punt d’inflexió en trobar-se per sorpresa amb una persona que està ocupant el seu traster. “A través de les converses entre els personatges la protagonista comença a entendre la utilitat dels mites, aconsegueix sortir del seu estat per enfrontar-se al món real“, explica el dramaturg.

(in)Útil, el tercer espectacle de L’Absurda, és una proposta que es mou entre la ingenuïtat i el cinisme i que crítica el món de la productivitat, el consumisme i l’utilitarisme. Un món ple de frustració i despullat de certeses en el qual ja no es creu en les històries ni en la imaginació: “Vivim en una societat plena d’il·lusions exposades a les pantalles. Tot això ens provoca una frustració constant, fruit d’una exposició a una il·lusió constant. La frustració de les noves generacions és més gran perquè les il·lusions que tenim són menys realistes que les que han tingut les generacions anteriors“.

Més informació i entrades a:

Articles relacionats

Joan Pera: “Necessito ser jo mateix a l’escenari'”

Joan Pera, nascut a Mataró el setembre del 1948, és un dels actors més estimats dels escenaris catalans. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, Matar al presidente, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!