NOVA TEMPORADA TEATRAL

Companyies consolidades i talent emergent, a la sala Dau al Sec

Noms com Farrés Brothers o Roberto G Alonso es deixaran veure per la sala del Poble Sec

Redacció

Dau al Sec Arts Escèniques estrena la seva cinquena temporada. L’equipament del Poble Sec, que compta amb la direcció artística de Mercè Managuerra, presenta la seva programació fins a desembre on aposta per creacions amb veu pròpia, els nous llenguatges i pel suport als nous talents i joves companyies. “Dau al Sec és un espai acollidor, fet a mida tant pels professionals i les companyies que s’hi exhibeixen, com pel públic, que sempre troba propostes singulars amb llenguatges contemporanis“, explica Managuerra.

Veus consolidades com Farrés Brothers i Roberto G Alonso

La nova temporada teatral començarà amb la nova creació de Jordi FontElls i jo o aquella sensació que els arbres et miren, un espectacle íntim i commovedor que proposa un viatge al món imaginari, a través dels records d’infantesa del mateix actor. “Parlem de la pèrdua de la innocència del nen, però també de les pèrdues que experimentem durant la vida, de les que són poc importants i també d’aquelles que ens marquen i ens acaben definint la persona que som“, explica la companyia. L’espectacle es podrà veure del 28 de setembre al 2 d’octubre.

Durant el novembre la sala del Poble Sec albergarà Murmut, la nova producció de la companyia Farrés Brothers creada per Jordi Palet Toni Ubach. Un proposa de teatre visual i d’objectes amb música en directe, dirigida per Xavier Bobés, que reflexiona sobre la necessitat de protecció. També apostarà per la companyia Oblideu-vos de nosaltres proposarà La suma i la resta, un espectacle que aprofundeix en temes com la identitat, la imitació, la vulgaritat, la modernitat i la seva banalitat, a partir de la història de dues germanes amb vides totalment diferents. Del 16 al 27 de novembre, tornarà a la cartellera l’èxit A mí no me escribió Tennessee Williams, una obra escrita i dirigida per Marc Rosich i interpretada per l’actor i coreògraf Roberto G Alonso, un espectacle multidisciplinar que explicar la història d’una artista madura que ha caigut en desgràcia i que sobreviu a sota d’un pont emulant els grans i bescantats personatges femenins de Tennessee Williams. “S’ha d’inventar un món de fantasia per lluitar contra un sistema per sobre de les persones“, explica Alonso: “El que li passa a ella ens pot passar a tots: qualsevol pot deixar de pagar tres quotes del lloguer, quedar-se al carrer i caure en una dinàmica terrible. Tots som vulnerables.

Abans de Nadal, del 20 al 22 de desembre, la cia El Perro Azul farà parada a Dau al Sec amb Un día cualquiera de John Kolvenbach, dirigida per Javier Galitó-Cava, una profunda i entretinguda obra sobre la naturalesa humana. “John Kolvenbach escriu de manera enginyosa sense donar-nos les pistes habituals que expliquin el que passa, i no obstant aconsegueix guanyar el nostre interès per descobrir les circumstàncies que poden portar un ésser humà a viure entre els cadàvers de la seva memòria” explica la companyia.

Suport a joves creadores i companyies

El projecte, liderat per Managuerra, aposta per donar suport a joves companyies per tal que puguin dur a terme aquells projectes sensibles i compromesos amb la realitat actual. Durant l’octubre passaran pel Dau al Sec Autopsia de un desenfreno la cie. de La Duchesse, un espectacle de teatre de creació que reflexiona sobre els mals de nostra societat partint de la història de la princesa Enriqueta d’Anglaterra (1644—1670), una princesa tant encantadora com desenfrenada de la cort de Lluis XIV. Un retrat fragmentat de la seva vida, metàfora de l’hedonisme destructiu tan propi de la nostra contemporaneïtat.

En aquest sentit, destaca la breu temporada, del 21 al 25 d’octubre, que farà la companyia Cos de Lletra amb l’espectacle guanyador del Premi Dau 2021Cerca del mar de Ruth Villar, autora i protagonista de la peça. Es tracta d’un monòleg que assenyala la precarietat, el desemparament, l’aïllament i la rigidesa dels rols heretats com algunes de les rèmores que perpetuen la violència extrema en el si de la família.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!