Tot el que necessites per anar al teatre

Negrata de merda

Negrata de merda

La Pulpe Teatro presenta Negrata de merda, un espectacle que reflexiona sobre les microviolències que existeixen en la nostra societat i també en els prejudicis que no som capaços de reconèixer.

Sinopsi

Nick, fill adoptiu de l’Andrea i en Pol, arriba afectat del col·legi perquè la seva companya Anna li ha dit “negrata de merda”. Els pares d’en Nick intenten convèncer els pares de l’Anna (Laura i Joan) per a que aquesta demani disculpes per l’insult racista. Amb una sola frase comença la lluita de poder entre les dues famílies: els pares de l’Anna consideren innecessàries les disculpes de la seva filla. Al·leguen que en cas d’haver-se produït l’incident, es tracta de coses de nens, però que sota cap concepte es tracta de racisme. Ambdós nens tenen 5 anys i no hi ha ningú que pugui confirmar el suposat insult. L’Andrea i en Pol decideixen no quedar-se de braços creuats i contacten amb una periodista que escriu un article sobre el tema. El camp de batalla està servit, cap de les parelles està disposada a cedir: aquest fet desencadenarà una confrontació entre els dos matrimonis per disputar-se la raó i una successió de fets de microviolència tan comuns a la nostra societat: el masclisme, el classisme, la xenofòbia, l’homofòbia, etc.

Ens enfrontem als actes contradictoris que tots hem tingut, a la distància entre el discurs i els fets, a les fal·làcies en les que ens ocultem per a no acceptar els nostres prejudicis, la nostra conducta erràtica i, al cap i a la fi, la nostra responsabilitat en aquesta societat on una nena pot dir-li a un nen “negrata de merda”.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Jordi Casas Duocastella

  Una nena de 5 anys li diu (suposadament) “negrata de merda” a un company de classe. Aquest fet provocarà un enfrontament entre els pares respectius, ja que els del nen exigiran una disculpa per part de la nena. La intervenció d’una periodista que vol parlar de l’incident encara complicarà més la relació entre ells.
  Aquesta obra de Denise Duncan serveix per treure a la llum prejudicis i comportaments racistes fins i tot en entorns on a priori no es produirien.
  Una obra necessària per obrir-nos més els ulls.

  18/02/2020
 • Adrian Crescini

  Es fantástica la puesta en escena. Hacía mucho tiemp que esperaba una obra teatral como esta. Tengo tiempo haciendo teatro Social con personas diversas y esta obra hace un gran trabajo para apoyar la tarea. La pieza nos hace enfrentarnos con nuestras propias contradicciones, nuestro racismo internalizado, nuestros privilegios no deseados pero que tenemos. Sin quererlo y sin darnos el tiempo para reflexionar alrededor de esto. Excelente dramaturgia, trabajo de actrices y actores…elogios. Aconsejable venir al teatro.

  09/06/2019
Articles relacionats
Denise Duncan: “Tot l’art és polític”

Denise Duncan: “Tot l’art és polític”

29 maig 2019

El Tantarantana ha presentat Negrata de merda de La Pulpe Teatro, la tercera de les estrenes del cicle de companyies en residencia El Cicló d’aquesta temporada. L’obra, que va rebre […]