Quatre companyies escèniques que marcaran el 2023

Aquesta segona part de la temporada teatral ve marcada per la presència d'algunes companyies que presentaran interessants projectes!

Redacció

LA BELLA OTERO

És una companyia que porta a l’escenari les preocupacions i els somnis d’una generació marcada per una joventut entre dues crisis. Entre els seus espectacles hi ha Enterrando a dodot o Loco amoris, una comèdia romàntica autoficcional sobre les relacions a distància. Al març presentaran al Tantarantana una nova versió de George Kaplan, de Frédéric Sonntag, que qüestiona el lloc del teatre i les seves faules davant les ficcions alienants. L’espectacle està dirigit per Pablo Macho Otero i protagonitzat, entre d’altres, per Emma Arquillué, els dos impulsors de la companyia (foto).

Q-ARS TEATRE

Fundada per Mercè Anglès (foto) i Anna Güell el 2004, és una companyia que aposta per la investigació, elaboració, producció i explotació d’espectacles teatrals basats en noves dramatúrgies, treball interpretatiu i sempre sobre textos literaris. En la seva extensa trajectòria hi ha èxits com Anem a fer una musa; Leonce + Lena, amb direcció de Pep Pla; Electra, al TNC; Rive Gauche; L’alè de la vida o Chipko, un espectacle que recuperen al febrer a la Sala Àtrium i que proposa diferents històries de dones valentes que han entregat la seva vida a la causa i han guanyat les diferents batalles.

LES ANTONIETES

La companyia ha centrat la seva activitat a versionar textos clàssics del teatre universal. Maria Ibars i Annabel Castan la van formar l’any 2007 i posteriorment s’hi va sumar Oriol Tarrasón, director habitual. Durant aquests anys han portat a escena clàssics de Bruckner, Shakespeare, Ibsen o Txékhov, però també espectacles nous, com Mambo o Un dia qualsevol. Al març reapareixen al Teatre Akadèmia amb Kiss me love, una obra escrita i dirigida per Tarrasón sobre com la cultura i la música ens poden ajudar a superar moments difícils.

LA VIRGUERIA

Isis Martín, Aleix Fauró, Patrícia Bargalló i Júlia Ribera van crear aquesta companyia que aposta pel teatre compromès amb la societat, la llengua, la cultura, la poesia, la bellesa, el risc i la provocació. Entre els seus espectacles hi ha peces com Si avui és diumenge, demà és dijous; El pes del plom; Arbres; Snorkel; Demà, o els més recents: El missioner, que torna aquest gener al Centre de les Arts Lliures, i La punta de l’iceberg, que farà temporada a l’abril al Maldà.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!