Tot el que necessites per anar al teatre

Tonta

Tonta, un text escrit i dirigit pel jove dramaturg Albert Baldomà i interpretat per l’actriu Núria Florensa.

Sinopsi

L’Alícia es queda sola davant el mirall, després de rentar-se la cara amb força i eixugar-se-la amb poca delicadesa. Els ulls, profunds. Avui alguna cosa dins seu ha canviat. Aquella cosa, aquella bomba, ha explotat de sobte i ara es veu amb cor d’explicar-se coses. De parlar d’amor, de tele, de feina. D’explicar que vol dir sortir de la norma. De la merda, de la preciada normalitat.

NOTES DE DRAMATÚRGIA I DIRECCIÓ

L’obra parla de la diferència i del desig de ser normal. Durant una hora, Florensa es posa a la pell de l’Alícia, una noia molt especial. La protagonista vol parlar de la ràbia, la impotència, el dolor i l’amor, i vol fer-ho davant del mirall. Potser perquè creu que d’aquesta forma el públic s’hi veurà també reflectit. La peça vol evidenciar “com una persona, pel fet d’haver nascut amb unes capacitats o un aspecte diferents, pot trobar-se completamenta sola i sentir-se frustrada al mig d’una societat suposadament normal que l’assenyala”.

Albert Baldomà

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Molt bonica! El lloc de llums, espectacular!

    19/03/2021
Articles relacionats
Teatre compromès i necessari a la nova temporada del Tantarantana

Teatre compromès i necessari a la nova temporada del Tantarantana

12 setembre 2020

El Teatre Tantarantana ha presentat la programació que conformarà la seva nova temporada: “Serà una temporada estranya” i “plena de propostes compromeses i necessàries” i marcada pels protocols de seguretat […]