Tot el que necessites per anar al teatre

Llum trencada

Llum trencada

Llum trencada és una obra a partir del llibre Dones republicanes de l’escriptora mallorquina Margalida Capellà que recupera un bocí de la història que no semblava interessar gaire perquè no era la història del protagonista, sinó de les dones com a personatges oblidats i que foren objecte d’una venjança i repressió tan dura com la dels seus companys, pares o fills.

El cop d’estat del 18 de juliol de 1936 va trencar els somnis de gran part de la població i per a les dones, a més, va suposar una gran pèrdua de tots els drets que havien aconseguit amb la II República.

Llum trencada recupera algunes històries d’aquestes dones que van anar a la presó, no per les seves idees polítiques sinó perquè eren filles d’un o dones d’un altre, i reivindica el paper de les dones, activistes, fortes i valentes, que es van atrevir a enfrontar-se amb els qui les volien fer callar.

Tres actrius ens explicaran les històries d’aquestes dones que fins ara havien callat, per pressions o per por de recordar. I, sobretot, perquè «tenien interioritzat el sentiment de ser molt poc importants, o fins i tot de ser culpables», com diu Margalida Capellà en el recull d’entrevistes Dones republicanes: Memòria de la Guerra Civil a Mallorca

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Carme Prats

    Les històries reals d’aquestes dones que varen patir la repressió fascista. Una excel•lent adaptació del llibre de Margalida Capellà que signen Aina Salom i Carme Planells. Fantàstiques les tres actrius. Molt recomanable per no oblidar la nostra història recent.

    07/02/2020