Buenos Aires i Barcelona es troben a La Badabadoc amb CATBASUR

Yolanda Toledano

La Badabadoc celebra el seu cinquè aniversari i ho celebra amb la primera edició de CATBASUR,  Festival Internacional de Teatre Unipersonal de Barcelona, que es celebrarà a la sala de Gracia del 2 al 30 de desembre de 2019.

Ángel Grisalvo, codirector de La Badabadoc amb Guadalupe Cejas, han presentat la primera edició el festival que ha arribat amb la intenció de quedar-se.

El festival ​​busca ser una plataforma de suport i promoció de la producció del teatre català i a més pretén vincular culturalment Catalunya i Amèrica del Sud, posant el focus a Buenos Aires en aquesta primera edició.

D’aquesta manera el premi per l’obra guanyadora és la seva programació a la reconeguda sala MOSCÚ de Buenos Aires, que enguany també celebra el seu cinqué aniversari.

Aquest festival de caràcter únic a Barcelona, ​​vol ser un espai en el qual el teatre llatinoamericà i català puguin trobar-se per potenciar i intercanviar coneixements. A més de promocionar les creacions catalanes exportant internacionalment. CATBASUR pretén convertir-se en un pont entre artistes, companyies, obres, programadors i públics.

El festival tindrà una secció oficial en què les obres a concurs competiran pel Premi del Jurat i el Premi del Públic.

El Premi del Jurat consistirà en una residència a la sala de teatre MOSCU a Buenos Aires on la companyia guanyadora presentarà l’obra i assistirà a conferències, tallers i visites culturals. I el Premi del Públic que consistirà en la programació de l’obra en la temporada 20-21 a la sala La Badabadoc.

El jurat format per professionals de l’àmbit del teatre està format per Paco Azorín,  Director d’escena, escenògraf i académic de la Academia Española de las Artes Escénica, Carme Canet, directora del programa de radio Entre Caixes, Fernando Solla, crític de EnPlatea, Ivan Mula, crític de Teatre Barcelona, Elisa Díez, crític de Recomana,  Alicia, Nicola Larruy, representant de Espectáculos BCN, i Cecilia Santos, directora artística de la sala de teatre Moscú Teatro.convocatoria.

Les obres seleccionades que entren a concurs son mostres de teatre unipersonal que han estat reconegudes als escenaris:

MOSTRA INTERNACIONAL

El certamen en la seva secció d’exhibició internacional presenta dues obres argentines que porten una llarga trajectoria allà, on han estat programades totes dues des de fa vuit temporades.

Per a mi sos bella, obra de la coneguda actriu argentina Paula Ransenberg que segueix omplint la popular sala argentina Timbre 4.

I  de El amante de los caballos, de la també argentina Ana Scannapieco que torna després de l’èxit de crítica i públic de la seva primera temporada.

A més de les obres, CATBASUR presentarà tallers, conferències i lectures dramatitzades.

La Taula Rodona Creadores, amb Victoria Szpungber, Daniel J. Meyer, Paula Ransenberg, Kleber Luiz Bosque i Renato Fernández Vasallo, que debatran sobre la creació llatinoamericana i catalana el 13 de desembre a les 20 h.

La Lectura dramatitzada de Ciudad cualquiera, de Renato Fernández Vasallo (Perú), el 18 de desembre a les 20 h.

I el Taller Actuació amb Paula Rasenberg i Marcelo Nacci titulat El texto del cuerpo, els dies 18, 19 i 20, de 10 a 14 h.

Escrit per
Yolanda Toledano
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!