NOVA TEMPORADA TEATRAL

La Sala Fènix consolida la seva mirada social

La Sala Fènix presenta la seva nova temporada: més oberta, plural i crítica

Redacció

La Sala Fènix del Raval ha presentat la temporada 2025/2026 amb una clara voluntat de continuïtat i creixement. El programa reivindica la creació contemporània, la memòria, l’accessibilitat i la formació de nous públics. Inclou nou espectacles de temporada estable i una xarxa de cicles i projectes que consoliden la Fènix com un espai obert, plural i socialment compromès.

Una programació que reflecteix el moment

Entre les noves propostes destacades d’aquesta temporada hi ha peces com Em protegeixen les estrelles, de Genís Lama, una de les companyies residents del 2025, o Ulisses infernal, de la cia. La Cràpula, que revisita el mite clàssic des d’una òptica contemporània. També s’hi troben noms reconeguts com Josep Julien, que signa i dirigeix Bonobo 2.0, o Pau Vinyals, que retorna amb El gegant del Pi dins el cicle de Memòria Històrica.

EL GEGANT DEL PI

‘El gegant del pi’ de Pau Vinyals

Les qüestions socials i de gènere tindran un pes important amb espectacles com Polles, Polles, Polles, La nit del 4 al 5 o [AGON]IA aborden temes com les identitats dissidents, la salut mental o la vulnerabilitat masculina. Més de deu creadores escèniques participen en la temporada com a dramaturgues, directores o intèrprets principals.

Cicles que obren finestres i fronteres

Els cicles #PontAeri, #MemòriaHistòrica i #Extraordinari vertebren una gran part de l’activitat. El primer connecta la Fènix amb artistes i companyies d’arreu de l’Estat i l’Amèrica Llatina, amb nou propostes que van de Xile a Cantàbria. El cicle #MemòriaHistòrica continua aprofundint en la construcció d’identitats col·lectives i democràtiques, amb peces com Palabras de Miguel o La Primera i les mestres de la República. I el #Extraordinari, que enguany incorpora una col·laboració amb el Palau Alòs, que exhibeix el treball de joves artistes en formació i serveix de plataforma per a les veus emergents.

‘La Primera i les mestres de la República’

Una sala amb mirada social i vocació pública

El compromís amb l’accessibilitat és un dels pilars de la temporada: es mantindran funcions adaptades per a persones amb discapacitat visual, gràcies a la col·laboració amb entitats especialitzades. També es reforcen iniciatives com el TeenFriday, projecte destinat a adolescents que ja suma nou temporades i busca enllaçar els seus universos amb el llenguatge escènic. A més, la Fènix continuarà donant suport a companyies professionals emergents a través del seu programa de residències artístiques, que inclou recursos, acompanyament i espais de visibilitat reals.

Tota la informació i programació de la Sala Fènix, clicant aquí.

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
Mario Gas torna a les arrels

Mario Gas torna a les arrels

Fins al 27 de juliol, La Gleva Teatre acull La lluna és blanca, muy blanca, un espectacle que ofereix una mirada personal a la trajectòria del director i director Mario […]

Shakespeare reflexiona sobre l’amistat i l’amor

Shakespeare reflexiona sobre l’amistat i l’amor

Los dos hidalgos de Verona és una comèdia de William Shakespeare que explora les tensions entre l’amistat i l’amor. Alfredo Noval, Manuel Moya, Irene Serrano i Rebeca Matellán, entre altres, […]

L’horror d’explorar qui som

L’horror d’explorar qui som

Una casa i la persona que l’habita. Un duet que, metafòricament, tenen característiques similars segons el creador Pablo Molina. “La casa em serveix com a metàfora de l’espai mental del […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!