Badalona s’omple un any més de màgia

Redacció TeatreBarcelona

Del 9 de febrer al 3 de març es celebrarà la 19ena edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang. Es tracta d’un dels màxims referents entre els festivals de màgia d’arreu de l’Estat, que va néixer amb la voluntat d’homenatjar al Mag Li-Chang, el badaloní Joan Forns i Jordana, un dels mags catalans més internacionals del segle XX.

L’espectacle que donarà el tret de sortida del Festival el dia 9 de febrer al Teatre Principal és l’esperada Gala de Màgia i Humor. Un format cabareter, que enguany estarà presentat per l’actriu Yolanda Ramos, i que comptarà amb les actuacions del showman Gerard Borrell (conegut per la seva participació al concurs Pura Magia de Televisió Espanyola) i el mag Pere Rafart, 2on Premi de Cartomàgia al Congrés Mundial de Màgia 2018 (Busian, Corea).

Una de les novetats de l’edició d’enguany del Festival serà l’espectacle dirigit a públic familiar, Embrossa’t (17 de febrer, Teatre Principal). Una peça basada en la poesia visual de Joan Brossa, que combina màgia, dansa, titelles, hombres i projeccions. Aquest muntatge va estar nominat com a millor obra familiar en els darrers Premis Max i dóna la benvinguda a l’Any Brossa 2019, dedicat a commemorar el centenari del seu naixement.

El plat fort del Festival de cada edició és la Gala Internacional de Màgia, que es celebrarà durant quatre funcions els dies 22, 23 i 24 (12h + 19h) de febrer. Una oportunitat per conèixer els millors mags i il·lusionistes del moment, tant a nivell local com internacional. Enguany, el número més esperat és el del mag Reynold Alexander, que atraparà amb la boca una bala disparada amb una arma de foc real. Una altra de les grans figures internacionals és l’artista xinesa Huan Zheng, amb la seva màgia d’efectes visuals, poesia i flamenc. Altres mags que formaran part de la Gala són el jove artista Dani Polo, amb el seu número de parasols,  el duet còmic Los Taps i els seus instantanis canvis de vestuari i el premiat mag Néstor Hato amb els seus extraordinaris jocs de cartes.

El Festival fa també una gran aposta pel futur i els talents més emergents i celebrarà la seva clausura amb la Gala solidària de Màgia, formada pels innovadors números de joves mags de Catalunya. La recaptació de l’espectacle s’invertirà en fer arribar la màgia a països en vies de desenvolupament a través del projecte Solidarimàgia.

En paral·lel a aquests espectacles, es celebraran també altres activitats, com la Primera edició del premi Jove Li-Chang, la III Trobada de Mags de Catalunya, exhibicons de màgia a les Biblioteques de la ciutat o Tallers de màgia per a infants i docents.

Un programa ple d’il·lusió, risc i sorpreses, que inundarà de màgia la ciutat de Badalona.

 

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!