Cia Casa Real: DANTE 56. Pell i ciment.

Cia Casa Real: DANTE 56. Pell i ciment.

La Cia Casa Real  s’apropa a la realitat més que mai amb Dante 56. Pell i ciment.  Un espectacle on, per primera vegada, les integrants de la companyia s’atreveixen a parlar de les seves foscors. Una obra sobre l’oblit que juga amb els recursos audiovisuals per portar a escena els laberints de la memòria. Una història íntima que es vol convertir en denúncia pública.

Sinopsi

LA FILLA arriba a la ciutat per estudiar els pisos amb aluminosi. Investigant les parets de Dante 56, recordarà fragments del seu passat oblidat. Pell i ciment començaran a esquerdar-se. L’AMIC ja no viu allà, però una absurda maledicció el fa tornar al barri una vegada i un altra. Quan es troba amb La Filla a Dante 56, haurà de reprimir antigues pulsions per protegir el seu silenci. LA MARE va fugir de casa sense donar explicacions. Va maleir les seves parets i va jurar que marxava per sempre. Si torna a Dante 56, trencarà la seva paraula i un silenci de vint anys.

Pot amagar el nostre cos qualsevol passat? És la nostra memòria un mecanisme de defensa? Per què ens prohibeixen parlar de coses que no podem callar? I com pot sostenir una societat tantes violències silenciades? A Dante 56 volem donar llum a una foscor. Volem estendre un mal secret. Volem trencar un antic silenci. Ara no et podem dir què va passar a Dante 56, perquè hi ha coses que en públic no es poden parlar. Però quan entris a casa, les seves parets esquerdades t’explicaran tota la història.

 

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Cristina Xipell Puig

  M’ha semblat una obra molt emocionant i ben interpretada. No tenia ni idea de què anava i crec que és bo no saber-ho perquè la emoció va augmentant fins al final.
  Molt bona obra d’una companyia petita que té varis registres.

  30/04/2018
 • Laura

  En esta obra se percibe la evolución de la Cia Casa Real. La dramaturgia enlaza sutilmente conflictos personales con otros de carácter social y económico. Los actores se desenvuelven con soltura en la piel de sus personajes y la escenografía logra con recursos sencillos efectos sofisticados que acompañan y realzan las diversas situaciones que se suceden en la obra.

  30/04/2018
 • carlo

  Una obra que no deja indiferente: buen guión, optimos actores y actrices, el maping aporta mucho a la puesta en escena. Muy recomendable

  29/04/2018
 • Cristian

  Genial!! Una temàtica molt dura però tractada d’una forma impecable!! Totalment recomanable!!! Bravo!!!

  28/04/2018
 • Cristian

  Genial!! Una temàtica molt dura però tractada d’una forma impecable!! Totalment recomanable!!! Bravo!!!

  28/04/2018
 • Georgina

  Espectacular! Com et va atrapant des del primer moment. 100% recomanable.

  25/04/2018
 • Bàrbara

  Dir que es ‘molt recomanable’ és quedar-se curt: s’ha de veure!

  24/04/2018
 • Rosa

  Un text i interpretació molt cuidada!! La temàtica molt necessaria en els temps que corren! Us animo a que entreu a Dante 56. Felicitats i endavant Cia. Casa Reial!!!

  23/04/2018
 • Rosa

  Avui la hem anat a veure. Valentia sobre l’escenari, un text brillant i excel-lents interpretacions! Us farà créixer.

  23/04/2018
 • Martina

  M’ha encantat!

  23/04/2018
Articles relacionats
Raquel Loscos: «Dante 56 parla d’una foscor que vol sortir, d’un passat que de cop recordes»

Raquel Loscos: «Dante 56 parla d’una foscor que vol sortir, d’un passat que de cop recordes»

23 abril 2018

Per ALBA CUENCA Amb només un any i mig, la Noa encara no és conscient del moment de felicitat i cansament que està vivint la seva mare, la Raquel Loscos. […]