Una casa a l'est

Una casa a l'est

‘Una casa a l’est’, del Col·lectiu La Santa, és el primer espectacle de EL CICLÓ 2017, III Cicle de Companyies Independents en Residència del Teatre Tantarantana. El CICLÓ neix amb la voluntat de donar suport als col·lectius teatrals que treballen de forma independent i autogestionada i de crear un espai de diàleg entre les diferents companyies, les companyies i la sala, i el teatre i el seu públic.

SINOPSI

Després de la caiguda del comunisme, en un país d’Europa de l’Est, un arxiver custòdia milers de dossiers personals de l’època de la dictadura. 12 quilòmetres de passadissos plens d’històries i secrets, proporcionats per delators que van col·laborar voluntàriament amb el règim. Dos germans arriben a la capital per submergir-se en el passat de la seva família i en el d’un país que en el fons desconeixen. Un viatge de tornada als orígens; una reflexió sobre la identitat, la memòria i la recerca de la veritat. La Història vista com la suma de les petites històries personals.

Monica i Florentin, fills d’emigrats d’aquest país, criats a Occident, tornen a allà per buidar la casa que els seus pares han decidit posar a la venda. Aquest viatge desperta en Monica el desig d’investigar el passat de la seva família, del qual gairebé no s’ha parlat a casa, i que la dictadura ha omplert de silencis i tabús. Escenes del passat i present de la família se succeeixen a la casa, i s’entrecreuen amb breus històries que l’arxiver desenterra d’entre els milers de dossiers. L’obra està inspirada en la dictadura de Romania, país d’origen de l’autora, i en les històries reals i testimonis de la seva pròpia família, així com en la seva experiència com a persona d’origen romanès que s’ha criat a España.

Idioma:
Català
Fitxa artística
Veure fitxa sencera
Fotos i vídeos
Opinions de l'espectacle
Recomanacions Teatre Barcelona
Espectadors/es
 • Gema MoraledaGema Moraleda
  Teatre Barcelona
 • Miquel Gascon BazMiquel Gascon Baz
  Teatre Barcelona
 • Carles Armengol GiliCarles Armengol Gili
  Teatre Barcelona
 • ignasi tomás lopez-doriga
  ignasi tomás lopez-doriga
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi