Tot el que necessites per anar al teatre

Sobre el fenomen de les feines de merda

Sobre el fenomen de les feines de merda

L’any 2013 apareix a la revista política Strike l’article de l’antropòleg i activista nord-americà David Graeber On the phenomena of bullshit jobs, on estudia les causes i conseqüències la multiplicació de tot un seguit de feines que no només són prescindibles, sinó a més a més inútils i estúpides. Amb aquest article com a inspiració i les experiències laborals dels mateixos actors com apunt de partida, la companyia La Calòrica (Premi Quim Masó 2014, Premi Adrià Gual 2012 i Premi del jurat i del públic Escènia 2010) construeix un espectacle d’històries breus, intenses i directes on, entre grans dosis d’humor, es pregunten què és “la feina”, per què la fem, com ens identifica i per què collons li dediquem la part més important de la nostra vida.

Sobre el fenomen de les feines de merda forma part d’El Cicló, Cicle de Companyies Independents de Barcelona.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Llorenç Prats Canals

    No mata, però es passa una bona estona.
    No mata vull dir que sembla que no vulguin furgar massa fondo en la ferida, queda tot plegat una mica massa apallassat, però no de pallassos perversos i inquietants, de pallassos blancs. Podia ser -i s’hauria agraït- molt més cruel. Per la resta la posada en escena és molt sencilla i la interpretació correcte. Massa narració pel meu gust. El text i el tema donaven per fer una dramatúrgia més aprofundida i anar buscar més l’absurda crueldat de la situació -fins i tot en el sentit històric d’aquests termes- que no pas la broma més o menys inofensiva. Es posa una bona estona, sí, però m’esperava una altra cosa.

    10/04/2015
Articles relacionats
Humor i crítica de les feines de merda

Humor i crítica de les feines de merda

30 març 2015

No som a la Fira de Barcelona, sinó al Tantarantana, però imaginem-nos per un moment que s’ha convertit en una mena de Saló de les Feines de Merda. Els estands […]