Israel Sola

Israel Solà

Llicenciat en física per la Universitat de Barcelona i en direcció i
dramatúrgia per l’Institut del Teatre. Com a membre de La Calòrica ha dirigit la majoria dels seus espectacles, destacant De què parlem mentre no parlem de tota aquesta mierda (TNC, 2021) Les aus (Temporada Alta, 2019), Feíssima malaltia i molt trista mort de la reina Isabel I (Teatre Lliure, 2020) i Fairfly (Premi Max millor espectacle revelació).

També ha fet la dramatúrgia de l’espectacle de dansa Bogumer de la Cia. Vero Cendoya (Mercat de les Flors, 2021). Ha dirigit  ´espectacle infantil Les croquetes oblidats de Claudia Cedó (Sala Beckett, 2020), ha coescrit i codirigit L’èxit de la Temporada del Terrat (Teatre Coliseum, 2020), ha dirigit Al sostre
de Nigel Planer (Sala Trono, 2018), La sol·litud de l’U de Sergi Belbel (Teatre Lliure, 2018), Zona Franca de David Desola (Sala Muntaner, 2015) i El triomf de la Fonètica de Martí de Riquer (TNC, 2014). Per a la Cia. Pàrquing Shakespeare ha dirigit Titus Andrònic (Teatre Grec, 2019) i Molt soroll per res (Estació del Nord, 2014).

També ha treballat als projectes socials de teatre En residència i Pla de Barris, tots dos al Barri Besos i ha creat i interpretat les càpsules radiofòniques Storytxelling al programa Popap de Catalunya Ràdio.

Any de naixement
1982
Lloc de naixement
Vallirana
Ara en cartell
Fotos i vídeos
Articles relacionats

Israel Solà: calòric i multifacètic

Com una de les set sensibilitats que formen La Calòrica, el director Israel Solà imprimeix en les seves peces una barreja d’humor i política, entenent aquesta última des de la […]