Tot el que necessites per anar al teatre

La Calòrica: Bluf

La Calòrica: Bluf

Triar és perdre, és a dir, que no es pot tenir tot. Ho descobreixen els personatges d’aquest muntatge, una proposta de La Calòrica, una companyia jove per la qual el Grec ja va apostar el 2012, quan es va veure al festival L’editto bulgaro, i novament el 2013, quan el Grec va estrenar La nau dels bojos. Ara, Joan Yago i Israel Solà presenten les històries encreuades d’un home que sempre acaba caient de cul, la seva promesa, que no té clar què vol de la vida, una noia que s’acaba de quedar sense feina, un cantautor amb malles, dues atracadores lesbianes i una abella que dirigeix una gran corporació multinacional.

Encara són a temps de tornar a intentar-ho i trobar aquells somnis que han anat perdent a mesura que es feien grans. I ens explicaran les seves històries en els tons més diversos: des del realisme intimista fins a la comèdia negra, tots inspirats, però, en l’univers de les novel·les gràfiques de mestres del gènere que van de Daniel Clowes a Chris Ware. Un escenari convertit en vinyeta s’omplirà de tot l’humor, la violència, la insatisfacció i la ràbia del món contemporani. 

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Grata sorpresa al descobrir aquesta obra de teatre i aquesta companyia. És una bocanada d’aire fresc, una obra que t’atrapa des del primer minut amb un sèrie d’històries encadenades on veiem passar diferents personatges que tenen un nexe comú. És una oportunitat magnífica per a reflexionar sobre com vivim i que és la felicitat.

  30/09/2015
 • Hebert Parodi

  “Bluf!”, no m’ha acabat de fer i mira que tenia ganes de provar amb La Calòrica. El tema és interessant, aquella època de la vida, quan ja no pots ser ni adolescent etern i te n’adones que no tens el que vols ( i que no saps què vols) i que no només no ets feliç sinó infeliç quan tens tot el que semblaria desitjable; tot això tractat amb humor, si bé gairebé res no m’ha fet somriure.
  L’estructura és en forma de molts personatges que apareixen en escenes o vinyetes i vas veient com de connectats estan, tant per relacions creuades com per la insatisfacció vital. Però no m’ha arribat tot i una magnífica escena final. terriblement descriptiva de com de perduts estem pel que fa a què volem de la vida. Alguna història m’ha avorrit i alguna altra estava, al meu parer, poc el·laborada. Les interpretacions són bones, amb cinc actors fent una quinzena de personatges. Els recursos a l’absurd (un home abella) m’han semblat més aviat gratuïts i no aporten més que el toc “creatiu”. Una pena que part de les rialles fossin provocade, a aquestes alçades, per un actor vestit de nena i no tant per la seva divertida i gran interpretació del dubte davant un aparador ple de coses que volem i hem de fer una tria, com a la vida.

  26/09/2015
 • Molt bona! El tema és com bèstia però ens ho hem passat molt bé! gràcies per fer-nos riure!!!

  19/09/2015
 • L’obra genial. Àgil i fresca. Molt bona interpretació per part de tothom. M’he mantingut expectant devant d’aquests quinze personatges que m’han fet riure, emocionar-me, enrabiar-me o fins i tot identificar-me.
  Milions de gràcies a la Companyia La Calòrica per aquesta interpretació.

  18/09/2015
Articles relacionats
Parella i fills o viatge a l’Índia? ‘Bluf’, humor sobre la insatisfacció dels 30

Parella i fills o viatge a l’Índia? ‘Bluf’, humor sobre la insatisfacció dels 30

16 juliol 2015

Bluf són “problemes de blancs”, insatisfacció crònica, felicitat mediocre i la sensació que la generació dels joves dels 80 és la que més està patint de la història. Però també […]