Tot el que necessites per anar al teatre

Cia Vero Cendoya: Bogumer (o fills de Lunacharski)

Cia Vero Cendoya: Bogumer (o fills de Lunacharski)

Bogumer (o fills de Lunacharski) de la Cia. Vero Cendoya és un espectacle inclusiu i intergeneracional de dansa-teatre, fruit de la llarga experiència de Vero Cendoya en la dansa amb col·lectius amb diversitat funcional.

Aquest treball ens explica una història real sobre el judici a Déu que va dur a terme Anatoli Lunacharski, punt de partida per dialogar sobre la recerca de la pròpia identitat, les dinàmiques de poder i els mètodes de manipulació de masses. La Rússia de principis del segle xx, després del triomf de la Revolució comunista, serveix d’inspiració per crear un espai atemporal en el qual els set protagonistes es relacionen i ballen en un entorn que s’enfonsa sota els seus peus. Això sí, tot explicat sense perdre l’humor i la poètica, segells de la companyia.

CIA VERO CENDOYA

Vero Cendoya combina la seva carrera com a intèrpret, coreògrafa i pintora. Ha treballat amb creadors com ara Sol Picó, Àngels Margarit, Peter Mika i Andrés Lima en el panorama nacional, i en l’àmbit internacional amb companyies com Inbal Pinto Dance Company (Israel), Hans Werner Klohe (Berlín, Alemanya), Le Boussniere (Suïssa), Veronika Riz (Itàlia) i Steptext DA.CO (Alemanya). El 2008 va crear la seva pròpia companyia, que es caracteritza per la col·laboració amb artistes de diferents disciplines com ara teatre, pintura, transformisme, música, poesia i futbol. Els seus espectacles s’han presentat en infinitat de teatres i festivals de nombrosos països. Dirigeix el Centre de Creació La Palomera, que també és la seu de la seva companyia. Al Mercat l’hem vist recentment amb la guardonada peça La partida.

Video

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració