Pere Arquillué

Pere Arquillué

La seva trajectòria és extensíssima tant en teatre com en cinema i televisió. En actiu des de 1990, durant els últims anys destaca la seva participació en obres de teatre com Jerusalem, de Jez Butterworth, dirigida per Julio Manrique; Àngels a Amèrica, de Tony Kushner, dirigida per David Selvas; Blasted, de Sarah Kane, dirigida per Alícia Gorina; Primer amor, de Samuel Beckett, i Art, de Yasmina Reza, totes dues dirigides per Miquel Górriz; El preu, d’Arthur Miller, dirigida per Sílvia Munt, i Els veïns de dalt, escrita i dirigida per Cesc Gay, entre moltes d’altres.

També ha treballat sota la direcció de Xavier Albertí, Mario Gas, Sergi Belbel, Calixto Bieito, Lluís Homar, Carme Portaceli, Pau Miró, Ariel García Valdés, Joan Ollé, Rosa M. Sardà, Josep M. Flotats, Georges Lavaudant, Àlex Rigola, Carlota Subirós i Gerardo Vera, entre d’altres. En el terreny de la direcció, ha dirigit Audiència i Vernissatge de Václav Havel.

En l’àmbit del cinema, ha participat en una quinzena de pel·lícules sota les ordres de Ventura Pons, Josep M. Forn, Carlos Saura, Fernando León de Aranoa, Lalo García i Nacho García Velilla, entre d’altres. En televisió i en els últims anys, destaca la seva participació en les sèries Félix de Cesc Gay per a Movistar +, Sé quién eres, La Riera i Cazadores de hombres.

Any de naixement
1967
Lloc de naixement
Terrassa
Fotos i vídeos
Articles relacionats
Preguntes freqüents
Quins premis ha rebut Pere Arquillué?

Ha rebut una desena de premis, entre els quals destaquen el Premi Nacional de Cultura en la modalitat de teatre, atorgat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (2011), quatre premis Butaca a millor actor de teatre (2008, 2011, 2013 i 2019), tres premis de la Crítica Teatral a la interpretació (1997, 2009 i 2019), el Premi Ciutat de Barcelona 2011 i el premi Jordi Dauder de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida (2013).