Tot el que necessites per anar al teatre

Art

Arquillué, Orella i Villanueva a la comèdia més intel·ligent de Yasmina Reza.

SINOPSI

“Marc, sol. El meu amic Sergi ha comprat un quadre. És una… tela, si fa no fa, d’un metre seixanta per un metre vint, pintada de blanc. El fons és blanc i, si mig acluques els ulls, s’hi poden entreveure unes ratlles fines, transversals, blanques. El Sergi és amic meu de fa molt temps. És un xaval que ha triomfat, és dermatòleg i és amant de l’art. Dilluns passat vaig anar a veure el quadre que el Sergi s’havia comprat el dissabte anterior, un quadre que feia mesos que perseguia. Un quadre blanc, amb unes ratlles blanques.”

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Una de les meves obres preferides: retrat punyent de l’art contemporani i una reflexió molt certera sobre l’amistat. Brillant.

  10/06/2018
 • 31/05/2018
 • L’art és concebut com una eina d’expressió i reflexió, i en moltes ocasions l’objectiu que es proposa és qüestionar, despertar el debat i la consciència. Enterrar la indiferència i la resignació, despertar la crítica, transmetre i fer-nos vibrar… En aquest cas, ja podem ben afirmar que ho aconsegueix!

  La vida de tres amics íntims es veu totalment trasbalsada quan un d’ells es compra un quadre: un quadre blanc. No ‘en’ blanc, sinó categòricament blanc. I és precisament aquesta blancor la que posarà en dubte tot allò que compartien, fent trontollar –amb un dramatisme comèdic impecable, però no exempt de punyents crítiques socials i a les relacions interpersonals– els pilars més sòlids que fins llavors mantenien la seva amistat.

  Tres excel·lents actors amb una complicitat pràcticament palpable sobre l’escenari, escenografia ben dissenyada i un text àgil i fins i tot trepidant en ocasions. Amb diàlegs i confessions de l’humor més proper i subtil, conquisten al públic des del primer moment, que s’entrega rialla rere rialla a la voràgine desfermada que ocorre sobre l’escenari. I pensar que el blanc no és ni tan sols un color…

  En conjunt, la recepta per continuar omplint teatres mesos i mesos després d’haver sigut interpretada; una molt bona feina amb uns grans actors!

  07/05/2018
 • Sobretot destacar la boníssima interpretació dels 3 actors, comedia que no et deixarà anar-te’n del teatre sense riure. Em va recordar a l’estil de comedies com “Els veïns de dalt”.

  20/12/2017
 • Fabulosa obra. Son tres “grandes” de la escena, pero Pere Arquillué está que se sale. Nunca le había visto en un papel como éste, y es lo más.
  Pasé un buen rato.

  15/02/2017
 • Un escenari blanc, un quadre blanc aquest es l’inici d’una obra on el color el posen tres grans intèrprets i un text genial, un punt de partida per qüestionar-se quinze anys d’amistat i fer que aquesta prevalgui. Noranta minuts que volen i un saber fer excepcional dels actors quan davant la grolleria del so d’un mòbil insistent a la platea, interrompen l’obra i un cop resolt l’incident la reprenen com si res al mateix punt i amb la mateixa solvència que abans.
  Aneu-hi si podeu, ahir entrades exhaurides.

  30/11/2016
 • Entretenida, graciosa y profunda. Un buen guión y sobre todo una excelente interpretación. Muy recomendable

  04/11/2016
 • Hebert Parodi

  Doncs definitiva i malauradament, no és el meu tipus de teatre. I és una pena,que la gent s’ho passa de meravella amb aquestes comèdies que, diuen, tracten temes interessants, donen peu a reflexions post funció, amb arguments de les dues visions del tema que es toca i tot amb humor intel·ligent. I jo sense gairebé ni somriure, com a “El test”, “Els veïns de dalt”…

  El públic, entregat des de l’inici (ha de ser un goig com a intèrpret) ja riu només aparèixer els actors a escena i riallades brutals amb el patetisme del personatge de l’Arquillué, amb ganyotes, exageracions…Llàstima que a mi aquests personatges no em fan gens de gràcia, ves.

  El tema ja el sabem: un paio compra un quadre pintat de blanc per una fortuna. Ell hi veu de tot, vibracions, ART, missatge…i el fet de ser d’un artista consagrat, ajuda a que per descomptat, allò vol dir alguna cosa. El seu millor amic no hi veu més que una estafa, ni tan sols una “pose”. I el del mig, entre dues aigües. De fet, el que hi veuen, és fidel refelx de les seves vides, o de com les encaren. Se suposa que l’obra, pel que llegeixo, aborda aspectes com la por a quedar-se fora del grup de l’opinió majoritària, a quedar-se sol… Jo això ni ho vaig notar, gairebé, i crec que va més pel tema de l’amistat i què vol dir aquesta paraula.

  Això sí, un final ben bo, inesperat, que no busca la sorpresa fàcil sinó que tanca perfectament la part dramàtica de la història.

  Amb Arquillué, Orella i Villanueva, no es pot dir res de les interpretacions més enllà de que boníssimes (potser un punt d’afectació excessiu en un personatge).

  Curiositat: els actors ja saluden i “reclamen” l’aplaudiment abans de començar l’obra, tres vegades. Al principi em va sobtar, “divisme” vaig pensar; després vaig rumiar que s’escau amb l’obra (donats els noms consagrats ja donem per cert que l’obra mereixerà els nostres aplaudiments, és impossible que no sigui així!) i al final vaig pensar, que ben mirat, als músics de qualsevol tipus també els aplaudim només a sortir a escena.

  En resum: ho petarà a taquilla.

  24/10/2016
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Imaginaos que un amigo os invita a su casa y os dice que se ha gastado 200.000€ en un cuadro. Invirtiendo en arte!! Y que cuando te lo enseña resulta que es un cuadro completamente en blanco. LA NADA!!
  Así empieza esta divertidisima comedia que estrenan en el Goya! No os la podéis perder!!
  Los actores fenomenales pero tengo que resaltar a Arquillué que está fantástico en esa vena cómica que tiene y que tan poco deja ver! Bravo!!
  Y para acabar quiero mencionar lo mucho que me ha gustado la escenografía! Simple, bonita, eficaz y móvil! Me ha encantado jajajaja

  20/10/2016
Articles relacionats
Francesc Orella: «Art és una obra sobre l’amistat»

Francesc Orella: «Art és una obra sobre l’amistat»

16 abril 2018

Té 59 anys. Nascut a Barcelona. Actor d’una àmplia trajectòria, guanyador de dos Premis Max i del Premi Nacional de Teatre, entre altres reconeixements. D’aquí a dos anys, en farà […]

Arquillué, Villanueva i Orella, el trident d”Art’ al Teatre Goya

Arquillué, Villanueva i Orella, el trident d”Art’ al Teatre Goya

19 octubre 2016

Tres grans actors, Pere Arquillué, Lluís Villanueva i Francesc Orella, per a un text d’èxit internacional. Art, de la francesa Yasmina Reza, s’ha traduït a 35 idiomes i s’ha representat […]

Focus celebra 30 anys amb 50 espectacles i la reivindicació d’una cultura ‘que s’allunyi de Google i la banalitat’

Focus celebra 30 anys amb 50 espectacles i la reivindicació d’una cultura ‘que s’allunyi de Google i la banalitat’

5 setembre 2016

Clara Segura, Emma Vilarasau, Julio Manrique, Carmen Machi i Mario Gas són alguns dels noms destacats d’una temporada on el Grup Focus, que gestiona el Teatre Romea, La Villarroel, el […]