Emma Vilarasau

Emma Vilarasau

Estudià interpretació a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona del 1977 al 1980, i completà la seva formació amb seminaris amb John Strassberg i Carlos Gandolfo, així com estudis a l’escola de Philip Gaulier a París l’any 1985.
La seva trajectòria teatral abarca més de 50 interpretacions des del 1982, incloent obres com La Flauta màgicaLes noces de FígaroLa infanticidaUn tranvia anomenat desigUn matrimoni de BostonAgostQuí té por de Virginia Woolf?BarcelonaEls dies feliçosLa mareMedeaLa cabra, o qui és Sylvia? i L’Oreneta, entre d’altres.
En televisió la van fer famosa grans sèries com Secrets de FamíliaNissaga de poderMajoria absoluta o Ventdelplà, i darrerament la sèrie Ser o no ser de Playz de rtve.
I pel que fa a la gran pantalla l’hem pogut veure entre d’altres pel·lícules en Els sense nomPara que no me olvides i La fossa.
Entre els guardons que ha rebut es poden destacar els tres premis de la Crítica teatral de Barcelona els anys 1991-92, 1992-93 i 1998-99, tres premis Butaca els anys 1998, 2000 i 2013, el premi Sant Jordi de cinema l’any 2005, el premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat l’any 2008, el premi a millor actriu del WorldFest-Houston International Film Festival l’any 2013, el premi Max a millor actriu de teatre l’any 2014, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l’any 2015 i el Premi Nacional de Cultura l’any 2017.

Any de naixement
1959
Lloc de naixement
Sant Cugat del Vallès
Fotos i vídeos
Articles relacionats
Qui és Lali Symon?

Qui és Lali Symon?

Lali Symon és una dona estupenda. Una gran triomfadora. L’humorista amb els comentaris més mordaços i àgils de la ciutat. Una monologuista de renom que omple cada dia els seus […]

Èxits imprescindibles que tornen a la cartellera

Èxits imprescindibles que tornen a la cartellera

Aquesta segona meitat de temporada comença carregada d’èxits teatrals que tornen a la cartellera per petició popular. No badis i aprofita l’última oportunitat per veure aquestes obres tan aplaudides pel […]

Emma Vilarasau es fica a la pell de Medea

Emma Vilarasau es fica a la pell de Medea

Emma Vilarasau es fica a la pell de Medea per protagonitzar, a partir del dia 11 d’abril, una tragèdia que barreja les versions d’Eurípides i Sèneca en el Teatre Lliure de Montjuïc. Adaptada per Alberto […]

Veure tots els articles