Tot el que necessites per anar al teatre

Barcelona

Barcelona

La Núria i l’Elena són dues dones amb comptes pendents; dues amigues separades per l’amor d’un home i el destí d’una pàtria. Dues dones atretes sense remei per l’encís d’una ciutat prodigiosa; una ciutat rosa de foc, blava i vermella. El seu retrobament, la darrera batalla entre totes dues, tindrà lloc en una Barcelona que respira, malgrat tot, les cendres d’una època daurada. Totes dues hauran de posar en solfa allò que les apropa i allò que les separa, amb el ressò d’una guerra estúpida i sagnant com a teló de fons.

La carrera de Pere Riera com a dramaturg (Canet de Mar, 1974) es va enlairar de manera sonada a la Sala Tallers la temporada 2009/2010, amb Lluny de Nuuk. L’èxit esclatant d’aquell T6 va situar-lo, de manera gairebé immediata, en boca de crítica i de públic, com una de les veus més prometedores del teatre català. La temporada 2010/2011 va repetir èxit a La Villarroel amb Desclassificats, i ara, després de signar la dramatúrgia de Rei i senyor (Sala Petita, 2012), entra amb tot mereixement a la Sala Gran del TNC amb Barcelona, la seva darrera obra.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Pablo García Manau

    Doncs sembla que opino bastant diferent que la majoria, en aquest cas. Barcelona em va semblar un text poc potent, i l’argument em recordava a sèrie de mitja tarda. No em va aportar gaire, exceptuant el desenllaç, que per a mi va ser l’únic moment intens de l’obra. A estones certes escenes se’m feien massa llargues i vaig trobar molt explícita la intenció d’anar a buscar la llàgrima del públic, especialment de la gent de certa edat. Una llàstima, hi anava amb molta il·lusió! El punt positiu: la interpretació magistral de la Míriam Iscla, que em va deixar bocabadat!

    23/11/2013