jaume viñas

Jaume Viñas

Es forma com a actor a l’Institut del Teatre de Barcelona, al Col·legi de Teatre de Barcelona i a Actores Madrid. Ha treballat amb directors com Carme Portaceli, Daniel Anglès, Joel Joan, Xicu Massó o Àngel Llàcer. En el camp de la música, ha estudiat piano, baix elèctric i bateria, toca diversos instruments, ha presentat el programa BalconyTv Barcelona i ha comercialitzat dos discs amb els grups musicals Splac i Domiti.

Combina la direcció d’espectacles amb l’escriptura, i en el camp de la dramatúrgia es destaquen títols com La Filla del Mar (Festival Grec 2021) guardonat amb 3 premis Butaca i 3 premis de la crítica. Els anys 2015 i 2017 guanya el 1r premi beca DespertaLab, amb els textos La Pista i Hàbitat, doble penetració. Els mateixos anys guanya amb un segon projecte el 3r i 2n lloc respectivament, amb les peces Les estrebades d’una pinta trencada i Goldilocks. Gran part de la seva obra dramàtica s’ha pogut veure a Catalunya, Madrid i Andorra. L’Abisme i Interrupció anòmala són les peces que actualment hi ha publicades.

Com a actor, en el terreny audiovisual destaca el seu treball amb el director Rodrigo Cortés a la pel·lícula Love gets a Room (El amor en su lugar) o sèries com El crac (Arriska Films). Com a guionista ha ajudat a desenvolupar guions de curtmetratges, videoclips, peces de dansa i obres audiovisuals com Krakt, produïda per Nanouck Films. Actualment, està vinculat a diferents productores com a desenvolupador de projectes “showrunner”. Imparteix classes en direcció, dramatúrgia, guió, interpretació i interpretació davant la càmera.

Ara en cartell
Fotos i vídeos
Articles relacionats
Joan Pera i la màgia de Dickens

Joan Pera i la màgia de Dickens

Joan Pera torna aquest Nadal a l’escenari del Teatre Romea per encarnar el personatge més emblemàtic de Charles Dickens, el llegendari Mr. Scrooge. Tot l’any pot ser Nadal se submergeix […]