Tot el que necessites per anar al teatre

Diari d’una miliciana

Diari d’una miliciana

Relat personal i íntim recollit del diari d’una voluntària de la Creu Roja destinada a Mallorca en l’expedició Bayo. S’hi narren les vivències de cinc infermeres durant els divuit dies de l’expedició, monstrant les situacions de guerra en què es van veure involucrades i els conflictes interns del bàndol republicà. El diari acaba sobtadament a causa de la seva captura.

Paral·lelament, l’obra mostra la investigació duta a terme pel mateix autor amb la voluntat de trobar el nom de la miliciana que va escriure el diari i que encara avui segueix sent un misteri. A la vegada que es mostra la recerca feta per descobrir què va succeir amb les cinc voluntaries.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Josep Oliva Sasé

  Ahir a Cecuca vaig estar veient aquesta obra document de Jaume Mirò que ens parla de l’escrit d’una (no es coneix el seu nom) de les cinc milicianes republicanes que l’agost del 36 es van embarcar amb destí a Mallorca en l’expedició Bayo i que tenia com a fi una acció ràpida contra els feixistes. Divuit dìas de sofriment i el final davant la retirada de la tropa republicana, van quedar en mans dels feixistes que les van violar, torturar i assassinar. La companyia La belle ensemble fan un magnífic treball coral, cinc actrius (milicianes), un narrador de parla mallorquina i tres actors (soldats / músics). Música en viu amb cançons i fragments de la guerra civil per tots coneguts i efectes sonors molt ben aconseguits. Una posada en escena austera però efectiva i és que tampoc li falta més. Una petita part de la guerra civil de la qual es coneix molt poc i que m’ha resultat molt interessant. Fa un any es va poder veure a La Seca però desconec si ara continua de gira. Si fos així és recomanable.

  26/03/2017
 • Angels Bargueño Cano

  Volia dir tant lluny i tant a prop ….el traductor!

  16/06/2016
 • Angels Bargueño Cano

  Ens va encantar, ens va sobtar la forma de dur el fil de l’historia, y els actors no se en quin moment ni com s’ ens van endur tan lluny i tant a propósito de la historia d’aquest país… moooolt recomanable!

  16/06/2016
 • Carlos Be
  Carlos Be

  La historia real de cinco mujeres desaparecidas durante la Guerra Civil constituye el punto de partida de una propuesta muy interesante de teatro documental orquestada con excelencia por el tándem formado por Jaume Miró en la dramaturgia y Toni Galmés en la dirección; un montaje que en principio puede echarnos para atrás por su temática, no apta para el interés de todo el público, pero que en la proximidad de la sala Leopoldo Fregoli de La Seca consigue trasladarnos sin esfuerzo al viaje de esas cinco mujeres mediterráneas que aunadas en una sola voz ven como sus ideales les conducen irremediablemente hacia la derrota que, en tiempos de guerra, significa la muerte. La energía de la totalidad del reparto y la utilización de los recursos en escena confiere de un gran dinamismo a esta obra que informa, reaviva y emociona. Muy recomendable.

  09/06/2016