NADAL AL TEATRE

Joan Pera i la màgia de Dickens

El veterà actor encarna a Mr. Scrooge en una inèdita versió del 'Conte de Nadal' dirigida per Daniel Anglès i Jaume Viñas

Rubén Garcia Espelta

Joan Pera torna aquest Nadal a l’escenari del Teatre Romea per encarnar el personatge més emblemàtic de Charles Dickens, el llegendari Mr. Scrooge. Tot l’any pot ser Nadal se submergeix al mític Conte de Nadal des d’una perspectiva inèdita.

“Aquest personatge és una de les il·lusions de la meva vida, mai l’havia interpretat”, comenta l’actor: “Moltes grans figures han interpretat Mr. Scrooge i jo sempre he tingut l’espineta de poder encarnar-lo”. L’obra és una invitació a explorar la riquesa de les emocions humanes a través de la lent d’un conte clàssic atemporal. “Tècnicament l’espectacle és una meravella i el conte és una perla literària amb un protagonista extraordinari: un personatge miserable, ruïnós i garrepa que està només pels diners, fins que s’adona que la humanitat de les persones és més gran que qualsevol fortuna”, explica l’actor.

Joan Pera no sols assumeix el paper de l’infame avar del relat, sinó que també donarà veu, cos i ànima a la resta dels personatges amb l’ajuda del públic. Acompanyant Mr. Scrooge en la seva transformació, viurà tota la narrativa des de la perspectiva de l’entranyable Avi Joan, l’alter ego del protagonista de Tot l’any pot ser Nadal. “Interpreto Joan, un avi que entra dins del conte i es transforma”, diu l’actor, i afegeix: “Per mi aquesta dualitat de personatges és tot un repte, però és una delícia sobretot quan interactua amb aquests tres esperits de Nadal que se li presenten com si fossin les bruixes de Macbeth i de Shakespeare”.

La trajectòria de Joan Pera: Entrevista amb l’actor

“A mi m’encanta aquesta època, a casa som molts i cada any ens reunim a una masia on mengem una bona escudella, també som dels qui fem junts el pessebre i dels qui rebem la visita del Pare Noel cada nit de Nadal”, confessa el veterà intèrpret. L’espectacle, però, no només celebra la temporada nadalenca, sinó que també ressalta la idea que la màgia d’aquests dies es pot viure en qualsevol moment de l’any. Joan Pera recorda que cada dia és una oportunitat per explorar la riquesa de les nostres emocions i gaudir dels petits plaers de la vida: “No cal que sigui Nadal, no cal que fem grans àpats ni grans regals, només cal que ens estimem una mica més i cada dia de l’any serà Nadal”.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!