Miriam Iscla

Míriam Iscla

Graduada a l’Institut del Teatre l’any 1992, tot i que comença la seva carrera professional l’any 1989 amb Paraula de poeta, un muntatge de Maria Mercè Marçal amb direcció de Jordi Mesalles. És cofundadora de la companyia T de Teatre amb la que ha participat com a intèrpret en molts dels espectacles, d’entre els quals destaquen Criatures, dir. David Plana (1998- 2001); Homes!, dir. Sergi Belbel (1994-1997) o Petits contes misògins, de P. Highsmith, dir. Pere Sagristà (1991-1993). L’any 2008 deixa de formar part de la companyia T de teatre.

Des de llavors ha format part del repartiment d’El casament d’en Terregada, de Juli Vallmitjana, dir. Joan Castells; M de Mortal, amb text i direcció de Carles Mallol; A mi no em diguis amor, amb text i direcció de Marta Buchaca i Lluny de Nuuk, amb text i direcció
de Pere Riera, tots ells al TNC; Celebració, de Harold Pinter i Quitt, de Peter Handke, dir. Lluís Pasqual; Dona no reeducable, de Stefano Massini, dir. Lluís Pasqual; MCBTH de W. Shakespeare, dir. Àlex Rigola; Red Pontiac i Barcelona, de Pere Riera; El zoo de vidre, de Tennessee Williams, dir. Josep Maria Pou; El rei Lear, de W. Shakespeare, dir Lluís Pasqual, i Només són dones, de Carmen Domingo, dir. Carme Portaceli.

Dels últims anys destaquem la seva participació
en Llengua materna, de Sasha Marianna Salzmann, dir. Thomas Sauerteig; Esplendor, d’Abi Morgan, dir. Carme Portaceli; Troyanas, d’Eurípides, dir. Carme Portaceli; Temps salvatge, de Josep Maria Miró, dir. Xavier Albertí, El chico de la última fila, de Juan Mayorga, dir. Andrés Lima; Galatea, de Josep Maria de Sagarra i amb direcció de Rafel Duran o Alguns dies d’ahir, de Jordi Casanovas amb direcció de Ferran Utzet. El passat mes de juliol va ser guardonada amb el Premi Margarida Xirgu per la seva participació en Crim i càstig i Les bones intencions. Va ser coordinadora de guions i guionista de les sis temporades de la sèrie televisiva Jet Lag (2001-2006) on feia també d’intèrpret, i guionista i intèrpret de la secció Les tietes del programa de Com Ràdio Dies de ràdio, conduït per Elisenda Roca.

En televisió, ha participat darrerament en les sèries Com si fos ahir, Vida privada, La Xirgu, Sagrada Família, Laura, Efectes secundaris, Dones d’aigua, Homicidios o Olor de colònia, i en la mini sèrie Habitaciones cerradas. També ha format part del repartiment de Los ladrones van a la oficina, El comisario, Calle 13 i Un
cuento de Navidad.

Fotos i vídeos
Articles relacionats