Tot el que necessites per anar al teatre

Abans que es faci fosc

Abans que es faci fosc

Miriam Iscla protagonitza i crea Abans que es faci fosc, un espectacle que ens proposa un viatge pel cosmos, i que és alhora el viatge interior d’una astrònoma que s’endinsa en un món d’ombres. Basada en el text de Hattie Naylor, autora britànica d’obres teatrals com Ivan i els gossos.

Sinopsi

L’Anna treballa en un planetari local i explica als qui s’acosten a les instal·lacions els secrets que guarda l’univers, aquesta extensió fosca, freda i sense límits coneguts. Com a astrònoma, sempre recorda als visitants que som en un punt perdut de l’univers i que vivim en un planeta de color blau que gira constantment sobre si mateix mentre es desplaça a una velocitat de més de 1.000 quilòmetres per hora. En parla, també, a la Maria, la seva filla, que voldria pujar dalt d’un coet i viatjar cap a una altra galàxia… Potser l’Anna mira de perpetuar-se a través de la seva nena, de fer-se immortal i de transmetre els seus gens, però també d’assegurar la continuïtat dels seus valors i idees… Però la vida de l’Anna canviarà quan li diagnostiquin una malaltia que farà que, com la de les estrelles, també la llum dels seus ulls s’acabi apagant. I és que l’Anna s’adona que s’adreça cap a aquella mateixa foscor en la qual l’univers s’enfonsa dia rere dia…  Aquest espectacle és un viatge a les estrelles però és, a la vegada, un viatge interior, el que emprèn la protagonista buscant-se a si mateixa i buscant, també, el seu lloc en la cadena de l’existència. Ho fa des d’un escenari ple d’estrelles i en ple moviment.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Miriam Iscla nos trae lo mejor de sí misma en un monólogo intenso sobre una trabajadora de un planetario que se tiene que enfrentar a una enfermedad degenerativa que la dejara ciega en poco tiempo.
  Ella, madre soltera con una niña de 6 años tendrá que asumir su nueva situación y afrontar cómo va a llevar la educación de su hija y su propia vida con este handicap.

  Lo primero que destaco es la maravillosa interpretación de Iscla que lejos de convertir la obra en un drama de lagrima fácil consigue irradiar esperanza y optimismo a pesar de los momentos de frustración.
  La puesta en escena es maravillosa y la iluminación y las proyecciones de Estrellas, planetas y del universo me ha parecido espectacular!
  Muy recomendable! Corres que el domingo acaba!

  17/10/2019
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  La protagonista que ensenya a mirar dins la foscor per orientar-nos en la immensitat inabastable de l’univers, haurà d’aprendre a viure la quotidianitat en la més absoluta foscor. Concebut com un monòleg amb veus en off, on la protagonista, l’Anna, es converteix en centre de l’univers i la seva història cap a un canvi forçat de vida és la llum que a poc a poc es va apagant, la posada en escena és la part més simbòlica de l’obra. Una peça d’una gran intensitat emocional que no cau en el dramatisme que la situació podria provocar, i que ens fa veure que dins de la foscor és també possible veure la llum. Esplèndida la interpretació de la Miriam Iscla i insuperable la posada en escena. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/10/05/abans-que-es-faci-fosc/

  08/10/2019
Articles relacionats
‘Abans que es faci fosc’, el viatge cap a la ceguesa de Míriam Iscla al Teatre Lliure

‘Abans que es faci fosc’, el viatge cap a la ceguesa de Míriam Iscla al Teatre Lliure

27 setembre 2019

Míriam Iscla torna al Teatre Lliure de la mà del director Pep Pla i de la dramaturga britànica Hattie Naylor. Del 2 al 20 d’octubre, l’Espai Lliure de Montjuïc acull Abans que es faci fosc, una coproducció presentada […]

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

17 juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]