Joel Joan

Actor, guionista i director català nascut a Barcelona l’any 1970. Estudia art dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona i inicia la seva carrera artística al teatre amb produccions com Somni d’una nit d’estiu, de Calixto Bieito, o La filla del mar de Sergi Belbel, entre d’altres. L’any 1994 funda la Companyia l’Idiota amb Jordi Sánchez i Mònica Glaenzel, que poc després passa a anomenar-se Kràmpack gràcies a l’èxit del seu espectacle homònim. Després de participar en sèries i pel·lícules espanyoles, com per exemple La buena vida de David Trueba, l’any 1999 l’actor s’embarca en el seu propi projecte televisiu, Plats Bruts, una sitcom coproduïda per El Terrat i Kràmpack en què comparteix protagonisme amb els altres dos membres de la companyia. La sèrie es manté en pantalla fins al 2002, amb un gran èxit d’audiència i diversos reconeixements com el Premi Ondas, entre d’altres. L’any 2007 presenta l’espectacle Secrets compartits amb Gerard Quintana i, el 2008, apareix molt breument a la pel·lícula Vicky Cristina Barcelona de Woody Allen. Del 2008 al 2013 és el president de l’Acadèmia del Cinema Català.

Actualment és administrador d’Arriska Films, una productora audiovisual creada per ell mateix l’any 2000, i promotor de la plataforma Sobirania i Progrés, un moviment a favor de la independència de Catalunya. Les seves últimes obres són Frankenstein (actor) i Escape Room (autor, director i actor), Ambdues del 2018.

Fotos i vídeos
Articles relacionats
‘Escape Room 2’ desafia les expectatives

‘Escape Room 2’ desafia les expectatives

El tàndem Joel Joan i Hèctor Claramunt asseguren que els espectadors els ho havien demanat: “Escriviu-ne una segona part perquè la primera acaba amb una intriga, que voldríem saber quin […]