4 espectacles imprescindibles del Teatre Condal per la temporada 2019-20

Redacció

El Teatre Goya ha estat l’escenari de presentació de la 33a temporada teatral del Grup Focus, en un acte dirigit per Daniel Anglès i conduït per Ana Boadas. Un total de 43 espectacles protagonitzats per més de 350 artistes de primer ordre del panorama nacional, pujaran als escenaris del Teatre Romea, el Teatre Goya, La Villarroel i el Teatre Condal durant els pròxims mesos.

L’acte ha comptat amb la intervenció de Daniel Martínez de Obregón, president del Grup Focus, i la participació del director de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques, Fèlix Riera, així com la dels directors artístics dels respectius teatres del grup: Josep Maria Pou (Teatre Romea), Tania Brenlle (La Villarroel) i Daniel Anglès (Teatre Condal), i de Jordi González vicepresident d’Art i Continguts del Grup Focus, qui ha presentat la programació del Teatre Goya.

Segons ha explicat el president del Grup Focus, la temporada 2019-2020 “gravitarà al voltant dels eixos centrals de la nostra contrastada pràctica teatral en producció i exhibició”. També ha aprofitat per anunciar tres línies expansives en l’activitat escènica: el creixement del projecte ONYRIC; la creació d’una nova unitat de producció a Madrid, i el desenvolupament de Focus-Experience, un projecte sobre nous formats d’espectacles. El Grup Focus destinarà un pressupost de 13,7 milions d’euros a l’activitat escènica de la seva 33a temporada teatral, que inclourà dotze noves produccions i sis coproduccions, la participació de 24 companyies actives, 356 artistes contractats, 390 representacions en gira previstes. A més, set produccions de Focus faran temporada a Madrid.

En aquest article, us destaquem quins són els quatre espectacles imprescindibles que podreu veure al Teatre Condal al llarg de la temporada:

1. Lunnis de leyenda superstars

Els Lunnis i la Lucrecia tornen als escenaris amb el seu darrer espectacle Lunnis de leyenda superstars ¡En vivo! on demostraran que són unes autèntiques estrelles. Dirigit pel Mag Lari, el muntatge explica com els Lunnis ja són unes superestrelles. I ho són perquè aprenen cada dia de les grans superestrelles de la història Hércules, María Moliner, el Olentzero, Don Quijote, Sant Jordi o la Dama d’Arinteiro que els inspiren amb les seves llegendes i proeses. Així és com cantaran a les estrelles durant el seu nou espectacle musical.

2. El pare de la núvia

Més tard vindrà la comèdia de nova creació signada per Joel Joan i Hèctor Claramunt amb el títol El pare de la núvia, que protagonitzarà Joan Pera. Aquesta peculiar suma de talents posarà sobre l’escenari la història d’un mestre galeter la única filla del qual està a punt de casar-se. Però tot agafa un gir inesperat quan, el dia abans del casament, en Francesc Ramon descobreix amb espant que la mare del seu futur gendre va ser una antiga amant seva i que el va parir nou mesos després de la seva última infidelitat. I si resulta que els nuvis són també germans?

3. Perfectes desconeguts

D’altra banda, la relació que tenim amb les noves tecnologies serà el punt central de Perfectes desconegutsla versió en català de l’èxit mundial de Paolo Genovese. Daniel Guzmán adapta la pel·lícula del cineasta italià, per a crear aquest muntatge teatral que comptarà amb Óscar Rabadán, Vanessa Segura i Ricard Farré, entre d’altres actors i actrius.

4. Fins als… Nadals

Finalment, durant l’època nadalenca, arribarà al teatre l’espectacle Fins als… Nadals. Es tracta d’un muntatge musical tant per aquella gent a qui l’encanta el Nadal, com pels que el detesten. Amb aires de cabaret, el xou proposa una doble mirada entranyable i gamberra a les festes, fent versions de nadales i cançons amb ironia i tendresa.

També podeu consultar els espectacles més destacats de la resta de teatres del Grup Focus als articles que hem publicat a Teatre Barcelona, accedint des dels següents enllaços: La Villarroel, Teatre Goya, Teatre Romea.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!