Tot el que necessites per anar al teatre

Amor & Shakespeare

Amor & Shakespeare

Proteu i Júlia, Valentí i Sílvia d’Els dos cavallers de Verona; Benedicte i Beatriu, Claudi i Hero de Molt soroll per no res, i el quartet de cavallers i el quartet de dames de Treballs d’amor perduts… Parelles d’amants com aquestes omplen les obres teatrals de Shakespeare, del naixement del qual es va celebrar el 450 aniversari el passat 2014. Totes aquestes parelles representen algunes de les moltes maneres en què esclata i es manifesta l’amor i que poden anar dels idil·lis encisadors als amors galants i superficials, de les astúcies gens netes a les hostilitats aparents que amaguen les febleses.

Aquestes històries, interpretades ara per un planter excel·lent d’actors i actrius, es van escriure fa quatre-cents anys però els sentiments amorosos i les seves manifestacions amb prou feines han canviat.

Els conflictes sentimentals retratats per Shakespeare desfilaran davant dels nostres ulls amb les intervencions del personatge d’un observador burleta, el clàssic fool shakespearià i amanits amb la presència de la música i les cançons. Les mil cares de l’amor, segons el dramaturg més gran de tots els temps.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Maria Garcia

  Mirant el títol ja saps quin serà el tema i veient l’equip d’actors també saps del cert que ho faran bé. I és així, són brillants.

  Els dos cavallers de Verona, Molt soroll per no res i Treballs d’amor perduts són les tres obres de Shakespeare que es veuen lligades i presentades amb un total dinamisme que et fa entrar de ple dins la situació amorosa de cada d’una d’elles.

  La utilització d’instruments musicals en directe és un punt bastant interessant i atractiu, així com posar-se a cantar o ballar. Tot molt ben coordinat a fi de que l’espectador sempre estigui connectat amb l’espectacle.

  Destacar l’increïble vestuari. L’elegància dels vestits t’absorbeixen i la facilitat de les actrius per moure’s amb ells és totalment sorprenent.

  Cal dir que Sílvia Bel i Jordi Boixaderas aconsegueixen ser les estrelles. Els dos atreuen al públic amb la seva acidesa i domini absolut dels seus personatges.

  Realment l’obra és entretinguda i pots trobar-hi tan escenes íntimes i peculiars com d’altres plenes de colors, jocs i paraules.

  Val la pena anar-hi!!

  Aquí les meves crítiques: https://amoralteatre.wordpress.com/

  20/12/2015
 • Hebert Parodi

  “Amor & Shakespeare” al Poliorama.
  Millor del que esperava (creia que seria un Shakespeare Gold o recopilatori de petites escenes), que tant crític com sóc és dir molt. Una ben trobada manera de lligar fragments, els amorosos, de tres obres, amb coherència narrativa i desenllaç. Jo sóc més clàssic i voldria veure les obres senceres però la veritat és que el conjunt funciona, amb escenes de diferents tipus d’amor.
  A destacar l’adaptació del text que ha fet el Guillem-Jordi Graells que no perd en cap moment la riquesa de l’original i t’omple de ganes d’agafar els llibres. També un vestuari i perruques ben espectaculars.
  Obra (massa) coral amb repartiment farcit de bons noms. El millor, sense dubte, la Laura Aubert (em desperta sentiments oposats: m’encanta com fa una mica de bufó però crec que mereix interpretar també altres registres) i, com no, el Boixaderes. També bé la Rosa Renom, l’Àlex Casanovas, la Mercè Pons (llàstima, amb poc paper) i l’Aleix Albareda en un paper poc donat al lluiment. El Joel Joan fent una altra vegada el mateix personatge de sempre amb els tics marca de la casa però que està clar que agraden i l’Ariadna Gil en una interpretació molt,molt plana. La Sílvia Bel té un paper molt agraït que sembla que podria donar una mica més de sí.
  He trobat que hi ha moments que el text s’interpreta massa ràpid, el que pot fer perdre algun matís, ja que està tan ben escrit i adaptat, que cap paraula és sobrera.
  El que no m’ha agradat ha estat la inclusió forçada de cançons (només una aporta quelcom, la del Joel Joan i la darrera és bonica, però…) i , especialment, el to de comèdia per sobre de tot que s’ha buscat i reforçat amb el ball de les panderetes, per exemple. Crec que les escenes, el tema tractat, ja era prou interessant i capta l’atenció dels espectadors sense buscar rialles fàcils.

  05/10/2015
 • La vaig veure al Grec i crec que val la pena ,text i vestuari magnífic,molt dinàmica.
  Recomanable.

  15/09/2015
 • La he visto durante el Greg. Fantástica puesta en escena, en el lugar maravilloso que es el Teatre Greg, con un juego de luces que rendían el escenario natural aún mejor, si es que es posible. El vestuario, maquillaje, pelucas… genial. Los actores también muy bien, total que me ha encantado. Me alegro que ahora la pongan otra vez.

  14/09/2015
 • Llorenç Prats Canals

  LA KERMESSE D’UNA NIT D’ESTIU.
  Feia bo el diumenge a la nit al Teatre Grec, el temps i el lloc ideal per fer una bona festa. I això és el que ens van proposar la colla d’arreplegats de primera categoria que van jugar, talment com si fossin criatures, amb les facècies sempre vives, sempre amb segones intencions, de l’exhuberància poètica de Shakespeare. Llàstima que hagués d’acabar les històries, sempre ho fa de pressa i corrents, o mata tothom o casa tothom, coses del teatre comercial de l’època.
  Jo vaig xalar de valent,i, per les cares de la gent quan sortíem, diria que tothom. Moltes gràcies per la vetllada.
  Després, diumenge a quarts d’una (ni metro, ni taxis, ni cap nit bus que ens anés bé), vam haver de tornar a peu a casa. Un dia Barcelona deixarà de donar el cul a Montjuïc, oi senyora Colau? En fi, cansats, però contents.

  Nota. La Laura Aubert estava esplèndida, com sempre, però algú hauria d’anar pensant a donar-li papers d’altres registres (que estic segur que els té), sinó l’encasellarem i ja sabeu què passa.

  20/07/2015