Ivan Labanda

Artista multidisciplinar, comença la seva trajectòria professional als 12 anys, combinant des de llavors l’experiència professional amb l’aprenentatge constant.

Al teatre ha obtingut tres Premis Butaca i el Premi Teatre Barcelona com a Millor Actor en un Musical, aquest últim per la seva interpretació com a Mestre de Cerimònies a la producció Cabaret.

Actualment, protagonitza el musical Cantando Bajo la Lluvia, al Teatre Tívoli de Barcelona.

Ha estrenat més de 60 espectacles a les ordres de directors i dramaturgs com Àngel Llàcer, Sergi Belbel o Tamzin Townsend, al Teatre Nacional de Catalunya; Xavier Albertí al Teatre Lliure; Joan Font (Comediants) al Gran Teatre del Liceu; Joan Lluís Bozzo (Dagoll Dagom), Pau Miró, Paco Mir (Tricicle), Jordi Prat i Coll, entre d’altres.

Com a director d’escena, debuta el 2010 amb l’espectacle Fashion. Feeling. Music. amb una adaptació pròpia, i Solar Buit a la Sala Beckett de Barcelona.

En Televisió condueix el seu propi programa: Labanda Sonora i intervé a la sèrie de ficció Com si fos ahir. Recentment ha intervingut com a professor d’Interpretació al programa Operación Triunfo.

Ha protagonitzat els programes Polònia (Premi Ondas i Premi Nacional de l’Acadèmia de Televisió) i Crackòvia, tots ells indiscutibles líders d’audiència en prime time a Catalunya. També ha participat en els espais El Día DespuésAPM? (Premio Ondas), i ha presentat l’espai Leonart (Premi Zapping pel seu format i contingut innovador).

També ha intervingut amb papers destacats a les sèries Porca Misèria (Premi Ondas i Barcelona Film Festival, entre altres premis internacionals); Kubala, Moreno, ManchónLaberint d’OmbresPsico-Express, i la sèrie transmedia Em dic Manel, entre d’altres.

Dins del camp cinematogràfic, participa en les pel·lícules Las Manos del Pianista sota la direcció de Sergio G. Sánchez, Fuerte Apache, de Jaume Mateu i Les Maletes de Tulse Luper de Peter Greenaway.

En ràdio ha format part com a actor i col·laborador habitual en l’espai Els Minoristes dins del magazín El Matí de Catalunya Ràdio i temporalment en la versió estival del programa d’entreteniment Versió RAC1.

Ha doblat més de 400 pel·lícules, prestant la seva veu, entre d’altres, als protagonistes de les sagues: ThorVengadoresThe Amazing Spider-ManDivergente007Men in BlackLos Juegos del HambrePaddingtonIndiana JonesHotel TransylvaniaLluvia de AlbóndigasCreedLa Lego película

També a pel·lícules musicals com El Regreso de Mary PoppinsTrollsFrozenRíoSmallfootEl Libro de la Vida… interpretant, a més, els temes principals com a cantant.

És la veu habitual a Espanya de Chris Hemsworth, Andrew Garfield, Shia LaBeouf, Joseph Gordon-Levitt, Justin Timberlake, Ben Whishaw, Michael B. Jordan, Jim Sturgess, Emile Hirsch, Paul Dano, entre d’altres.

Any de naixement
1980
Lloc de naixement
Barcelona
Fotos i vídeos
Articles relacionats
L’hora del musical català?

L’hora del musical català?

No és un secret que el teatre musical està de moda. Les històries on els personatges expliquen amors, desamors, aventures o tragèdies al ritme de la música han estat una […]

‘La jaula de las locas’ presenta el seu vestuari

‘La jaula de las locas’ presenta el seu vestuari

Després de descobrir Ivan Labanda com a coprotagonista de La Jaula de las Locas juntament amb Àngel Llàcer, la companyia ha donat a conèixer com serà el vestuari d’aquest clàssic dels musicals que […]