Tot el que necessites per anar al teatre

Guapos & Pobres: El musical

Guapos & Pobres: El musical

Basat en el llibre Guapos y Pobres d’Alfredo Ruiz, el musical ens endinsa en la realitat amb què viu una generació que va dels 20 als 45 anys, i el procés d’adaptació necessari pel qual han de passar els 8 personatges per sobreviure feliçment en la societat on els ha tocat viure.

SINOPSI:

Guapos & Pobres  és un musical que ens explica la història de 8 amics a qui, des de ben petits, els van prometre que si s’esforçaven i estudiaven podrien tenir una vida molt millor que la que tenien els seus pares. Només calia lluitar pels seus somnis per, el dia de demà, sentir-se completament realitzats.

Però la realitat és una altra. Després de sacrificar-se i preparar-se per entrar al mercat laboral, s’adonen que totes les promeses per les quals han lluitat tots aquests anys no han servit de res, i acaben cobrant sous ridículs, i tenint moltíssims problemes per arribar a final de mes. És aquesta la vida que somiaven? Com créixer, sabent que l’estat del benestar s’ha vist ultratjat per la situació econòmica actual que estem passant?

 

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • La idea no està malament, però potser una mica massa vist no? Hi ha històries poc profundes i massa planeres i a més l’acústica del teatre fa que moltes vegades no s’entengui res del que estan cantant

  21/05/2015
 • Enhorabona a tots als que ho han fet posible, un musical aon els que cantant saben fer-ho i al mateix temps també com a actors i actrius, algo poc habitual sobre tot lo primer.Si afegim que han sustituit la posible falta de mitjans per un talent sobrad i una escenografia funcional i adequada aon la autenticitat, de tot alló que veus al escenari, i lo que t expliquen es creible per real i proper, destacaria 2 o tres numeros concrets, un especialment amb els 3 nois protagonistes per mi ja entre els millor gags dels musicals fets al pais,nomes aquests numeros justificarian la asistencia. Pro malgrat alguns topics, el text crec facilment identificable sobretot per una generaçio que es veura reflexada al escenari,nomes un parell de coses no tan positives,un final per el meu gust masa edulcorat, i algo propi de tots els musicals inclos els mes reconeguts en determinats moments la musica tapa la veu de forma que no posibilita entendre els que es diu, son moments puntuals sobradament compensats en positiu per tot lo demes. Si voleu pasar una bona estona sense necesitat de efectes especials i compartint situaçions que segur t envolten, de vegades amb sonriures i altres amb preocupaçio, aquest es un musical que no us podeu perdre.

  19/05/2015
 • Un musical on, almenys jo, m’hi he trobat bastant reflectit en moltes situacions de les escenes. El tema central de l’obra radica en les decisions del moment: totes les decisions que prenem afecten el nostre futur; però com que aquest [futur] és incert, no sempre surten com un es pensava. Ens posa a la vista el passat i les aspiracions del futur; però també se’ns mostra com el present varia sense que nosaltres vulguem. El tema és actual i molt encertat; tanmateix, la posada en escena dels actors és brutal. T’hi pots veure reflectit en qualssevol d’ells o d’elles i ho han fet plenament bé.
  La música en directe sempre és un punt a favor; i no sols ens trobem amb un piano sinó amb un baix, un cello, una guitarra i una bateria, que no són pocs i sonen rebé. De fet, la gran majoria de cançons feien que al final el teu cos agafés el ritme i això és un gran punt. Quedeu-vos amb la veu de tots i totes però, principalment, m’han sobtat la del Mario (Jorge Velasco) i la de la Carolina (Elena Gadel). Però, no us podeu perdre quan canten tots junts! El teatre Goya és un teatre amb bona acústica però quan tothom canta i la música sona, en alguns breus i puntuals moments costava entendre que deien.
  L’escenografia és simple però dinàmica amb panells digitals que complementen perfectament l’obra; el conjunt l’he trobat molt adient. Concretament, en algunes escenes d’humor, on tot encaixava a la perfecció.
  Una obra molt recomanable per passar una tarda al teatre.

  18/05/2015
 • Hebert Parodi

  “Guapos & Pobres, el musical”. Només per ser un nou musical i propi, ja mereix bona predisposició. Poca cosa a dir de l’argument que no sabem: retrat fidel de més d’una generació i les promeses d’èxit incomplertes. Barcelona, la millor botiga del món, que ens tracta tan malament (molts, ni podem permetre’ns el luxe de viure-hi). Grans, grans veus (Xavi Duch, Ivan labanda, Elena Gadel, Mariona Castillo,…), bones interpretacions i cinc músics a l’escenari. Com a petites pegues: el so no és bo ja que no se sent gaire bé quan canten, en algun moment es podria escurçar una mica la història i el personatge de la Mariona no acaba de rutllar, començant per l’accent. Tampoc la visió idealitzada d’altres ciutats, on també pateixen els nostres problemes (gent a Londres treballant en precari, per exemple).

  17/05/2015
Articles relacionats
Guapos, pobres i contra l’IVA cultural

Guapos, pobres i contra l’IVA cultural

26 maig 2015

Toni Martín i Xavier Torras dirigeixen Guapos&Pobres, un musical que s’endinsa en la precarietat en la què viu una generació a qui es va prometre que, si estudiava i s’esforçava, […]